Skip to content

Eos Positioning Systems - GNSS tarkkuuspaikantimet

Bluetooth GNSS tarkkuuspaikantimet Android, iOS ja Windows ympäristöön

Kanadalainen Eos Positioning Systems, Inc.® (Eos) on yksi johtavista GNSS satelliittivastaanottimien valmistajista. Heidän Arrow-tarkkuuspaikantimet tuottavat 1cm – 60cm reaaliaikaisen paikannustarkkuuden mille tahansa älypuhelimelle tai tabletille Bluetooth®-yhteyden kautta. Tuetut satelliittikonstellaatiot ovat GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou sekä QZSS ja Arrow-tarkkuuspaikantimet tukevat maailmanlaajuisesti SBAS-korjaussignaaleja WAAS, EGNOS, GAGAN, MSAS ja SouthPAN satelliiteilta.  Lisäksi Arrow Gold+™ GNSS-vastaanotin oli GIS-markkinoiden ensimmäinen, joka tukee uutta Galileo High-Accuracy Initial Service (Galileo HAS) -palvelua, joka tarjoaa ilmaisen alle 20 senttimetrin tarkkuuden kaikkialla maailmassa.

Eos tekee tarkkuuspaikannuksesta helppoa, edullista ja toimivaa. Arrow-tarkkuuspaikantimet ovat myös yhteensopivia markkinoilla olevien GIS- ja karttasovellusten kanssa, kuten esimerkiksi ESRI, AmigoCloud, CartoPac, CMT, DigiTerra, GeoMobile Innovations, mapitGIS ja TerraGo.

Arrow-tarkkuuspaikantimet on suunniteltu toimimaan haastavissa olosuhteissa kuten -40°C … +85°C lämpötiloissa ja niiden akun käyttöaika riittää normaalin työpäivän ajan myös -20°C lämpötilassa. Ja ne tuottavat tarkkaa sijaintia myös puiden alla, lähellä korkeita rakennuksia ja epätasaisessa maastossa.

Eos Tools Pro on ilmainen GNSS-monitorointisovellus, jonka avulla käyttäjät voivat seurata GNSS-metatietoja (esim. PDOP, RMS, differentiaalitila, seuratut / käytetyt satelliitit) reaaliajassa. Eos Tools Pro mahdollistaa myös yhteyden RTK-verkkoihin ja -tukiasemiin sisäänrakennetun NTRIP clientin kautta. NTRIP clientia käytetään myös FINPOS-paikannuspalvelun kautta saatavaan reaaliaikaiseen DGNSS-korjausdatan vastaanottoon (lue lisää alempaa). Lisäksi Eos Tools Pro tarjoaa edistyneitä ominaisuuksia, kuten konfiguroitavat hälytykset ja reaaliaikaiset GEOID-korkeusmuunnokset. Sitä käytetään myös useissa Eos-ratkaisuissa mukaan lukien Eos Locate ja Eos Laser Mapping (molempia ArcGIS sovellusten kanssa). Huom! Eos Tools Pro ei kerää tietoja, mutta sitä varten on saatavilla tiedonkeruuohjelmistoja useilta Eos-kumppaneilta.

Lataa peruskäyttöohjeet (pdf): Eos Arrow GNSS käyttöohje

Maanmittauslaitoksen FINPOS-paikannuspalvelu tarjoaa käyttäjille ilmaiseksi DGNSS-korjausdataa koodipaikannukseen.

Maanmittauslaitoksen FINPOS-paikannuspalvelu käyttää Maanmittauslaitoksen FinnRef ja FINPOS-tukiasemia (2023 alussa käytössä noin 100 kappaletta), sekä muutamia naapurimaiden ja yhteistyökumppaneiden asemia. Palvelusta jaetaan datastriimeinä ja tiedostoina joko asemien havaintodataan perustuvan virhemallinnuksen tuottamaa korjausdataa, tai asemien muokkaamatonta havaintodataa.

Maanmittauslaitoksen FINPOS-palvelu tarjoaa Arrow 100 -käyttäjille maksutta reaaliaikaiset DGNSS-korjaukset käyttäjää lähinnä olevalta asemalta. DGNSS-korjauksia käyttämällä saavutettava sijaintitarkkuus on parhaimmillaan noin puoli metriä. DGNSS-palvelu soveltuu käytettäväksi esimerkiksi navigointiin tai useisiin mittaus/kartoitustehtäviin.

Olemme lisäksi kehittäneet yhdessä erään suurasiakkaamme kanssa metsäasiantuntijoiden käyttöön ratkaisun, jossa selkäreppuun on integroitu erillinen antennikotelo parantamaan edelleen tarkkuutta metsäolosuhteissa.

Tuotteet

Eos-uutisia

Tietoa valmistajasta

Bluetooth GNSS tarkkuuspaikantimet Android, iOS ja Windows ympäristöön

Eos Positioning Systems, Inc.® (Eos) on erikoistunut tarkkojen Bluetooth GNSS -vastaanottimien suunnitteluun ja valmistukseen paikkatietokartoitusta varten. Arrow Series™ -tuotteet ovat huippuluokan GNSS satelliittivastaanottimia, joilla on Bluetooth-yhteys, edistyksellinen 1cm – 60cm reaaliaikainen paikannustarkkuus, pitkä akunkesto ja yhteensopivuus kaikkien iOS-, Android- ja Windows-laitteiden kanssa.

Linkki valmistajan sivuille: Eos Positioning Systems
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa

Tarvitsetko lisätietoja tuotteista tai tarjouksen?