Skip to content

Eos Tools Pro – Ohjelmisto GNSS-metatietojen seurantaan reaaliajassa Arrow GNSS satelliittivastaanottimilla

PDOP, RMS, differentiaalitila, seuratut/käytetyt satelliitit...

Eos Tools Pro on ilmainen GNSS-monitorointisovellus Eos Positioning Systemsiltä, ja se on yhteensopiva Arrow GNSS satelliittivastaanottimien ja Eos-sovellusten kanssa. Eos Tools Pron avulla työntekijät voivat seurata GNSS-metatietoja (esim. PDOP, RMS, differentiaalitila, seuratut/käytetyt satelliitit) reaaliajassa. Eos Tools Pro mahdollistaa myös yhteyden RTK-verkkoihin ja tukiasemiin sisäänrakennetun NTRIP clientin kautta. Lisäksi Eos Tools Pro tarjoaa edistyneitä ominaisuuksia, kuten konfiguroitavia hälytyksiä ja reaaliaikaisia GEOID-korkeuden muunnoksia.

Eos Tools Pro on myös pääsovellus, jota käytetään useissa Eos-ratkaisuissa, mukaan lukien Eos Locate™ ja Eos Laser Mapping™, molemmat ArcGIS-sovelluksille.

Eos Tools Pro on saatavilla iOS, Android ja Windows laitteille.  Sovellusta voidaan käyttää kaikkien kolmansien osapuolten tiedonkeruu- ja karttasovellusten kanssa. Käy myös tutustumassa Eos-kumppaneiden valikoimaan: Eos Partners

Eos Tools Pro tukee nyt myös MDM (Mobile Device Management) ratkaisuja iOS-käyttöjärjestelmälle, jolloin voit lähettää standardi sovelluskokoonpanot mille tahansa määrälle käyttäjiä. Näin käyttäjien ei tarvitse itse määritellä sopivaa kokoonpanoa laitteilleen. Android MDM tulee saataville vuoden 2023 alussa.

Valvo GNSS tilaa

Tarkkaile reaaliajassa tärkeitä GNSS-metatietoja kuten arvioitua tarkkuutta, erotuskorjauksen tilaa, PDOP:tä, HDOP:ta ja seurattujen satelliittien määrää.

Suoratoista RTK-sijainnit

Sisäänrakennetun NTRIP client -ohjelman avulla Eos Tools Pro antaa käyttäjän muodostaa yhteyden mihin tahansa RTK-verkkoon tai -tukiasemaan ja suoratoistaa senttimetritason sijainnit omaan tiedonkeruusovellukseen.

Aseta hälytyskynnykset

Ääni- ja visuaaliset hälytykset ilmoittavat, kun jokin ehto, kuten korkea arvioitu tarkkuus, jää hyväksyttävien kynnysarvojen ulkopuolelle.

Bluetooth GNSS tarkkuuspaikantimet Android, iOS ja Windows ympäristöön

Aseta peruspistesiirrot

Eos Tools Pro mahdollistaa reaaliaikaisen datapistesiirron Arrow-koordinaatteihin vastaamaan karttadataa.

Laske ortometriset korkeudet

Eos Tools Pro voi tuottaa reaaliajassa käytännöllisiä ortometrisiä korkeuksia muuntamalla ellipsoidikorkeuksia käyttäen alueellisia GEOID-malleja.

Käytä MDM:n kanssa

Yksinkertaista käyttäjien GNSS-asetusten käyttöönottoa lähettämällä MDM:n avulla Eos Tools Pron standardoidut kokoonpanot mille tahansa määrälle käyttäjiä.

Kytkeydy helposti RTK-verkkoon. Eos Tools Pro tukee kaikkia RTK-verkkoja ja -tukiasemia.

Eos Tools Prossa on sisäänrakennettu NTRIP client, jonka avulla voi muodostaa yhteyden mihin tahansa käytettävissä olevaan RTK-verkkoon tai -tukiasemaan.

RTK-verkko: Usein valtiolliset organisaatiot, Suomessa Maanmittauslaitos, ylläpitävät ilmaista RTK-verkkoa, jonka sisäänkirjautumiset ovat saatavilla pyynnöstä. Sen lisäksi käytettävissä on maksullisia RTK-verkkoja.

Tukiasema: Lisäksi Eos Tools Prolla voidaan kirjautua sisään omaan tai mihin tahansa muuhun tukiasemaan. Jos ei ole käytettävissä tukiasemaa, Eos Arrow Gold GNSS vastaanotin voi toimia myös RTK-tukiasemana.

Valvo GNSS-metadataa reaaliajassa

Reaaliaikaisen GNSS-valvonnan avulla voi varmistaa, että työnkulussa käytetään vain laadukkainta dataa. GNSS-metatietokentät näyttävät, kuinka tarkkoja tiedot olivat, kun ne kerättiin. Sen avulla voi myös seurata käytettävissä olevien ja käytettyjen satelliittien määrää sekä käytössä olevaa differentiaalisen korjauksen tilaa (esim. DGNSS, DGPS, RTK Fixed, RTK Float).

Näiden GNSS-metatietojen reaaliaikainen käyttö antaa mahdollisuuden hallita sijainnin laatua livenä. Lisäksi monet tiedonkeruu- ja karttapalveluita toimittavat yritykset tekevät yhteistyötä Eosin kanssa, jotta nämä metatietokentät voidaan kaapata suosituissa kolmannen osapuolen sovelluksissa, mikä tarjoaa katsauksen ajassa taaksepäin olosuhteisiin, joissa sijaintitiedot kerättiin.

Aseta mittaustason korkeudet

Eos Tools Pro tarjoaa mahdollisuuden lähettää mittaustason korkeuksia suoraan valittuun sovellukseen. Kun ortometrinen korkeus on valittuna, Eos Tools Pro käyttää paikallista GEOID-mallia muuntaakseen oletusarvoiset GNSS-korkeusmittaukset ellipsoidisista ortometrisiksi korkeuksiksi. Arrow GNSS vastaanotin lähettää nämä tarkat GNSS-korkeudet mihin tahansa tiedonkeruusovellukseen.

Käy tutustumassa seuraavaan artikkeliin mittaustason korkeuden asetuksesta: Elevation for Beginners: What to Know About GPS Receiver Elevation

Eos Arrow GNSS satelliittivastaanottimet

Reaaliaikainen 60cm EGNOS-paikannustarkkuus
Eos Arrow 100 ja Arrow 100+ GNSS vastaanotin. Yksitaajuuksinen, alle 60cm paikkannustarkkuus.
Reaaliaikainen 1cm RTK-paikannustarkkuus
Eos Arrow 200 RTK GNSS vastaanotin. Kaksitaajuuksinen, 1cm paikannustarkkuus.
Reaaliaikainen 1cm SafeRTK® GNSS paikannustarkkuus
Eos Arrow Gold ja Arrow Gold+ RTK GNSS vastaanotin. Useita taajuuksia, 1cm paikkannustarkkuus. Tukee myös Galileo E6 HAS.

Eos Positioning Systems – GNSS tarkkuuspaikantimet

Kanadalainen Eos Positioning Systems, Inc.® (Eos) on yksi johtavista GNSS satelliittivastaanottimien valmistajista. Heidän Arrow-tarkkuuspaikantimet tuottavat 1cm – 60cm reaaliaikaisen paikannustarkkuuden mille tahansa älypuhelimelle tai tabletille Bluetooth®-yhteyden kautta. Tuetut satelliittikonstellaatiot ovat GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou sekä QZSS ja Arrow-tarkkuuspaikantimet tukevat maailmanlaajuisesti SBAS-korjaussignaaleja WAAS, EGNOS, GAGAN, MSAS ja SouthPAN satelliiteilta.

Eos tekee tarkkuuspaikannuksesta helppoa, edullista ja toimivaa. Arrow-tarkkuuspaikantimet ovat myös yhteensopivia markkinoilla olevien GIS- ja karttasovellusten kanssa, kuten esimerkiksi ESRI, AmigoCloud, CartoPac, CMT, DigiTerra, GeoMobile Innovations, mapitGIS ja TerraGo.

Arrow-tarkkuupaikantimet on suunniteltu toimimaan haastavissa olosuhteissa kuten -40°C … +85°C lämpötiloissa ja niiden akun käyttöaika riittää normaalin työpäivän ajan myös -20°C lämpötilassa. Ja ne tuottavat tarkkaa sijaintia myös puiden alla, lähellä korkeita rakennuksia ja epätasaisessa maastossa.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Eos Positioning Systems – GNSS tarkkuuspaikantimet
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa