Skip to content

ProfiSharkin edut kannettavana verkkoliikenteen sieppauslaitteena

ProfiShark on kannettava verkkoliikenteen sieppauslaite, joka on suunniteltu käytettäväksi useissa eri skenaarioissa mukaan lukien verkon vianmääritys, tietoturva-analyysi ja verkon suorituskyvyn valvonta. ProfiShark-laite vastaa aggregation TAP:ia ja kahta verkkokorttia ja se vaatii vain kannettavan tai pöytätietokoneen, jossa on vapaa USB 3.0 -portti.

Profitapin ProfiShark-tuotesarja on saavuttanut suuren suosion luotettavana sieppausratkaisuna kentällä tapahtuvaan vianmääritykseen ja erityisesti teollisuusverkkoympäristöissä.

Teollisuusverkkojen vianetsintä

Kuvittele autotehdasta, jossa on koneita ja laitteita, joita käytetään autojen kokoamiseen. Nämä koneet ja laitteet on kytketty laitoksen pääverkkoon ja niitä ohjataan keskustietokonejärjestelmällä. Eräänä päivänä tehdas kohtaa ongelman, jossa osa koneista ei saa komentoja, joita ne tarvitsevat toimiakseen kunnolla.

Löytääkseen ongelman, tehtaan IT-tiimi yrittää ensin selvittää ongelman syyn. He voivat aloittaa tarkistamalla verkon laitteiston ja kokoonpanon kuten kytkimet ja reitittimet ja niiden asetukset nähdäkseen, onko ongelmia. Tämä voi ulottua jopa yhden robottivarren tai kuljetinhihnan yhteyden valvontaan.

Jos ongelma ei ole heti ilmeinen, IT-tiimi tarvitsee pääsyn pakettitietoihin kunkin kiinnostavan kohteen välillä analysoidakseen epätavallisia kuvioita tai virheitä.

Näissä tilanteissa verkkoinsinööreillä on elintärkeää kantaa mukanaan kannettava työkalu, johon voi luottaa analysoidessasi ongelmaa. Ne tarvitsevat joustavuutta, koska potentiaalisia kytkeytymiskohtia on monia, usein erillään koko laitoksesta, ja työkalun on oltava luotettava ja siepattava jokainen linjan paketti.

Miksi ProfiShark?

Kannettavuus: ProfiShark on pieni ja kevyt, joten se on helppo kuljettaa mukana ja käyttää eri paikoissa.

Tarkka liikenteen kaappaus: Kaappaa kaikki tavut korkeatarkkuisella aikaleimalla varustettuna pakettinopeudesta riippumatta. Profishark voi siepata paketteja, joissa on vioittunut FCS (mahdotonta tavallisilla PC-verkkokorteilla) ja siirtää nämä paketit tietokoneeseen.

Läpinäkyvä ja tunkeilematon käyttö: Kaappaa verkkotietoja ilman, että ne vaikutat turvallisuuteen tai suorituskykyyn. ProfiShark ja isäntätietokone eivät näy verkon solmuna. Verkkoyhteys säilyy, vaikka ProfiSharkin virta katkaistaan. ProfiShark on asetettu ottamaan PoE-virran Ethernet-yhteydestä.

Helppokäyttöisyys: ProfiShark on suunniteltu helppokäyttöiseksi, sillä siinä on selkeä käyttöliittymä ja mahdollisuus tallentaa ja analysoida liikennettä muutamalla napsautuksella. Siepatun liikenteen analysointi voidaan tehdä millä tahansa ohjelmistopakettianalysaattorilla (esimerkiksi Wireshark).

Monipuolisuus: ProfiShark voidaan konfiguroida toimimaan joko in-line-tilassa tai kaistan ulkopuolella. In-line-tila on vikaturvallinen PoE-läpiviennillä, kun taas kaistan ulkopuolinen mahdollistaa liikenteen valvonnan SPAN-/peiliporteista tai ulkoisista TAP-liitännöistä.

ProfiShark valikoima

ProfiShark 100M: 10/100M teollisuusverkoille

ProfiShark 1G: 10/100/1G verkoille

ProfiShark 1G+: Aikaleima-ominaisuuksilla

ProfiShark 10G: 1G/10G verkoille

ProfiShark 10G+: Aikaleima-ominaisuuksilla

Tällä hetkellä mallisto koostuu ProfiShark 100M, 1G, 1G+, 10G ja 10G+, joissa ”plus”-mallit tarjoavat parannetun aikaleiman GPS- ja PPS-synkronoinnin kanssa. 10G-mallit tukevat sekä kupari että kuitu SFP:itä 1G ja 10G nopeuksilla.

Kaikki ProfiSharkit tarjoavat pitkäaikaisia liikenteen kaappausominaisuuksia yhdistettynä Synology NAS:iin, mahdollistaen näin käyttäjien tallentaa toiminnassa tapahtuvat  ajoittaiset ongelmat. Profisharkeilla on täysin konfiguroitavat portit (autonegotiation, nopeus/duplex parametrit). He voivat lukea päätepisteiden ilmoittamia Ethernet-parametreja, mikä auttaa ”yhteys ei ole päällä” -tyyppisissä ongelmissa.

Kaiken kaikkiaan ProfiShark on tehokas ja joustava työkalu verkkoliikenteen sieppaamiseen ja analysointiin, mikä auttaa vähentämään keskimääräistä korjausaikaa (MTTR), vähentämään seisokkeja ja parantamaan tuottavuutta.

Profitap – Verkon monitorointi ja vianhaku

Profitapin tavoitteena on aina ollut kehittää ja valmistaa laitteisto- ja ohjelmistoratkaisuja, jotka auttavat saamaan täydellisen pääsyn ja näkyvyyden 10Mbit – 100Mbit verkkoon ja kaikkiin OSI-tasoihin.

Kaikki nämä verkon näkyvyysratkaisut (huipputeknisistä verkon TAP-laitteista ja kannettavista liikenteen sieppauslaitteista verkkoliikenteen analysaattoreihin) on suunniteltu eliminoimaan verkon seisokkeja, helpottamaan vianhakua, lisäämään turvallisuutta olemassa oleviin ja uusiin verkkoihin, auttamaan laillisissa liikenteen sieppaussovelluksissa ja vähentämään verkon monimutkaisuutta.

Erittäin suorituskykyiset, turvalliset ja käyttäjäystävälliset Profitapin ratkaisut tarjoavat täydellisen näkyvyyden ja pääsyn verkkoon 24/7.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Profitap – Verkon monitorointi ja vianhaku
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa