Skip to content

Saksan Ahr-laakson ensiapuyksiköt käyttävät Perle IRG LTE -reitittimiä tulvavaroitus- ja palautustoimissa

Kestävä ja aina päällä oleva mobiili verkkoyhteys takasi luotettavan viestinnän ensiapuhenkilöille.

Kun Reinin sivujoki, Ahr, nousi 7 metrin korkeuteen 14. heinäkuuta 2021, 134 ihmistä menetti henkensä ja satoja muita loukkaantui. Teiden, siltojen, infrastruktuurin ja kotien tuhoutuminen oli pahin tulvakatastrofi koskaan Ahrin laaksossa asuville.

Roland Beuge, kokenut ensiapuhenkilö ja paikallinen asukas, kommentoi: ”Tuho oli käsittämätön. Ihmiset menettivät kaiken.

Beuge mobilisoi nopeasti MTF-joukkojen (Multi Technical Forces) vapaaehtoistiiminsä auttamaan tulvavaroitus- ja palautustoimissa. He turvasivat 2 500 m²:n rakennuksen, joka toimi päämajana 20:lle paikan päällä olevalle vapaaehtoiselle ja väliaikaissuojana jopa 100:lle kotinsa menettäneelle. Se toimi myös rakennusmateriaalien jakeluvarastona.

4G/5G LTE reitittimet ja gatewayt

Tarjoamme perusasiat kuten suojaa, ruokaa ja tarvikkeita”, Beuge linjaa. ”Koordinoimme kaikkia vapaaehtoistyötä tekeviä henkilöitä ja otamme vastaan ​​lahjoitetut tavarat. Vastasimme äskettäin 24 tonnin rakennusmateriaalista uudelleenrakentamisen helpottamiseksi”.

Luotettava viestintä ja tiedon saatavuus muodostavat perustan tehokkaalle reagointi- ja palautusoperaatiolle. Beuge selittää: ”IT-kokoonpanomme on kaukana kehittyneestä järjestelmästä. Useimmat ihmiset käyttävät henkilökohtaisia ​​puhelimia ja kannettavia tietokoneita. Olimme ostaneet LTE-reitittimen Wi-Fi-yhteydellä, mutta sen käyttö epäonnistui nopeasti. Tajusin, että minulla oli kaksi melko suurta ongelmaa. Ensinnäkin meidän piti tarjota Wi-Fi-yhteys yli 120:lle pääkonttorin henkilölle, jotta he voivat käyttää sähköpostia, olla yhteydessä vakuutusyhtiöihin ja pitää yhteyttä ystäviin sekä perheeseen. Toiseksi, tarvitsin LTE-reitittimen, jonka voisi asentaa ajoneuvoomme, jotta pysyisimme yhteydessä päämajaan ja internetiin samalla, kun toimitamme tarvikkeita suljetuille alueille. Pyysin Perleltä apua ja he lahjoittivat IRG5500 LTE Wi-Fi -reitittimen.

IRG5500 LTE -reititin käyttää kahta T-Mobilen SIM-korttia. Päämajassa se on käytössä ”all-in-one”-ratkaisuna. Tämä yksittäinen laite toimii LTE-reitittimenä, neliporttisena 10/100/1000 Ethernet-kytkimenä ja Wi-Fi-tukiasemana.

Paikalliset tiet ovat vaurioituneet vakavasti ja tulvien jälkeen mahdottomiksi kulkea, joten tarvikkeiden toimittaminen pahimmille alueille on mahdollista vain DRV-ajoneuvolla (Disaster Recover Vehicle) tai mönkijällä. IRG5500 LTE -reititin, jolla on iskun- ja tärinänkestävyyssertifikaatit ja painevalettu IP54-kotelo estäen pölyn ja veden sisäänpääsyä, toimii pääliitäntäkeskuksena ajoneuvoalueverkon (VAN) luomisessa. GNSS, joka sisältyy oletuksena Perlen reitittimiin, mahdollistaa reaaliaikaisen sijainnin seurannan ja reaaliaikaiset verkkokellon päivitykset reitittimelle ja mahdollisille muille liitetyille laitteille. Ajoneuvon telemetria, anturit ja muut laitteet on kytketty lähettämään tietoja päämajaan LTE:n kautta. Tulvavyöhykkeillä Wi-Fi-yhteyttä käytetään tarjoamaan ilmainen internetyhteys alueen vapaaehtoisille, pelastushenkilöstölle ja asunnonomistajille.

Ja sisäänrakennettu akun lataussuoja, joka ei vaadi ulkoista tehonsäätöä, suojaa ajoneuvon toiminnan. IRG5500 LTE -reitittimet on suunniteltu kuluttamaan mahdollisimman vähän tehoa: alle 1 W lepotilassa ja 53 mW valmiustilassa.

John Feeney, Perle Systemsin COO kommentoi: ”Perle tarjoaa mielellään tukea ja apua MTF:n tekemässä tärkeässä työssä. Ensiapuhenkilöt ja kenttähenkilöstö tarvitsevat pääsyn tietoihin ja yhdistettyyn teknologiaan ajoneuvoissaan ja niiden ympärillä turvallisuuden sekä reagointikyvyn parantamiseksi. IRG-reitittimet on suunniteltu erityisesti tätä tehtävää varten”.

Vaikka edistystä on tapahtunut paljon, elämä ei ole vielä palannut normaaliksi Ahr-laaksossa. Kun Frank-Walter Steinmeier, Saksan liittopresidentti, vieraili Ahr-laaksossa 10. lokakuuta, hän kommentoi: ”On paljon työtä jäljellä ennen kuin jälleenrakennustyö on valmis”.

Monet avustusjärjestöt ovat siirtyneet muihin projekteihin, mutta MTF:n vapaaehtoiset jatkavat Ahrin laakson ihmisten tukemista ainakin vuoden 2021 loppuun asti”, Beuge kommentoi. ”Jotta voimme koordinoida resurssejamme tehokkaimmin, luotamme edelleen IRG5500:een liitäntäpisteenämme. Arvostamme Perlen tarjoamaa tukea.

Lisätietoja MTF: http://multi-technical-forces.de/

Ensiapuyksikkö, jolla on monen vuoden kokemus kansainvälisiltä kriisialueilta, mukaan lukien Lothar-hurrikaani 1999, Elben tulva 2002, Pfundsin tulvat 2005, Sykloni Kyrill 2007, Haitin maanjäristys 2010 ja Espanjan Pyreneiden metsäpalot 2012. Me olemme ihmisiä varten, emmekä ole poliittisesti suuntautuneita ja me saavumme paikalle usein ennen virallisia avustusjärjestöjä.

Lue alkuperäinen lehdistötiedote Perlen sivuilla: Ahr Valley First Responders use Perle IRG LTE Routers

Perlen LTE-reitittimet:

 • 5G LTE, varalla 3G ja 4G
 • 4-porttinen 10/100/1000 Ethernet
 • Yhteydet 5G LTE, Ethernet, USB ja sarjaliikenne
 • RS232, RS485, releohjaus ja multi I/O liitännät
 • Saatavilla helmikuussa 2022
 • 2-porttinen tai 4-porttinen 10/100/1000 Ethernet
 • Yhteydet LTE, Wi-Fi, Ethernet, USB 3.2 ja sarjaliikenne
 • RS232, RS485, releohjaus ja multi I/O liitännät
 • IRG5500+: LTE-A PRO CAT12. 600Mbps downlink ja 150Mbps uplink
 • IRG5500: LTE-A CAT6. 300Mbps downlink ja 50Mbps uplink speeds.
 • 1-porttinen 10/100/1000 Ethernet
 • Yhteydet LTE, Ethernet, USB 3.2 ja RS232 sarjaliikenne
 • IRG5410+: LTE-A PRO CAT12. 600Mbps downlink ja 150Mbps uplink
 • IRG5410: LTE-A CAT6. 300Mbps downlink ja 50Mbps uplink
 • 4-porttinen 10/100/1000 Ethernet
 • Yhteydet LTE, Ethernet ja USB 3.2
 • IRG5140+: LTE-A PRO CAT12. 600Mbps downlink ja 150Mbps uplink

Perle Systems – Tietoliikenne ja teollinen IoT

Perlellä on laaja valikoima tiedonsiirto, tietoliikenne ja teollinen Internet (IoT) tuotteita soveltuen organisaatioille, joiden on muodostettava luotettavat verkkoyhteydet useisiin paikkoihin, lähetettävä turvallisesti kriittistä ja arkaluontoista tietoa tai valvottava ja ohjattava verkossa olevia laitteita etänä.

Perle Systems on kasvattanut liiketoimintojaan vuodesta 1976 alkaen keskittymällä tutkimus- ja kehitysinvestoinneissa verkkolaitteiden, niiden ominaisuuksien ja toiminnallisuuden kehittämiseen ja siten vastaamaan eri toimialojen muuttuneita tarpeita. Perlen tuotteilla on korkeat MTBF-arvot ja ne on valmistettu luotettavista komponenteista, jotka kestävät ankaria ympäristöjä ja jotka toimivat saumattomasti yhteen verkkoarkkitehtuurin kanssa.

Perlen asiakkaiden joukossa on monia maailman tunnetuimpia nimiä kuten Siemens, Fujitsu, GE, Lockheed Martin, Ticketmaster, Kennedy Space Center, HP, Marriott International, Heinz, Tesco, Telefonica ja Orange.

Perle Systems on ollut osa PHOENIX CONTACT konsernia vuodesta 2016 alkaen.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Perle Systems – Tietoliikenne ja teollinen IoT
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa