Skip to content

ControlByWeb asiakasreferenssi: Liikennemerkkien etävalvonta ja -hallinta

ControlByWeb-ratkaisu on helppo sekä halpa ottaa käyttöön ja se yksinkertaistaa teiden ylläpitäjien tiedonkeruuta ja etähallintaa.

Liikenneviranomaisilla on ongelma: suurten alueiden digitaalisten liikennemerkkien ja kylttien hallinta tulee kalliiksi. Nämä merkit ja valot ovat tärkeitä liikenteenohjauslaitteita, jotka ilmoittavat kuljettajille huonoista tieolosuhteista, edessä olevasta hitaasta tai pysähtyneestä liikenteestä, talvirenkaiden tarpeesta ja muusta. Kallein tapa tehdä se on manuaalisesti eli ajaa koko alue läpi tarkastamaan, että kyltit toimivat suunnitellusti. Ilman merkkien etävalvontaa tai -hallintaa, liikenneviranomaisilla ei jää muuta vaihtoehtoa kuin pyytää tiehenkilöstöä, poliiseja tai aurausauton kuljettajia tarkastamaan opasteet erittäin suurilla alueilla, jotka kattavat usein tuhansia tiekilometrejä.

Etävalvonta ja -ohjaus on loistava ratkaisu ja sen on täytettävä muutama tavoite:

  • Luotettavuus: Tilanne ei helpotu, jos käytetään ratkaisua, joka tarvitsee jatkuvaa vianmääritystä paikan päällä tai ei anna tarvittavaa tietoa liikenteestä ja sääolosuhteista.
  • Kohtuuhintaisuus: Liikenneviranomaisilla on budjetit ja niiden korotukset edellyttävät usein politiikkaa, julkista palautetta ja paljon muuta.
  • Helppokäyttöisyys: Kaikki järjestelmän käyttäjät eivät ole teknisiä henkilöitä, joten liian monimutkaiset ratkaisut vähentävät hyödyllisyyttä.

Luotettava, edullinen ja helppo ratkaisu löytyy ControlByWebin joustavilla I/O-ohjaimilla, jotka mahdollistavat liikenteenohjauslaitteiden keskitetyn tiedonkeruun ja etähallinnan.

Asiakasprojektin, Nevada Department of Transportation (NDOT), kuvaus

Gregg Thompson Nevadan liikenneministeriöstä (NDOT) hallinnoi piiriä 3, joka kattaa osavaltion koillisosan ja jolla on paljon avointa, syrjäistä maata. Kun hän aloitti osastolla, hän huomasi huomattavan rahan, ajan ja polttoaineen tuhlauksen. NDOT oli huoltanut digitaalisia liikennemerkkejä koko piirin alueella yksilöllisesti ja paikalla käyden.

Kallis, manuaalinen hallinta

Nämä digitaaliset liikennemerkit vaativat manuaalista hallintaa, mikä tarkoitti, että talvella aura-auton kuljettajat joutuivat ajamaan paikalle nähdäkseen fyysisesti, että opasteet olivat päällä, ennen kuin he voivat aloittaa päivän. Se, että työntekijät ajavat kylttien välillä tarkastamaan ja korjaamaan niitä, on myös kysymys kuljettajien turvallisuudesta vaikeakulkuisissa olosuhteissa. Tarpeeton ajaminen hukkaa myös työaikaa, jonka olisi voinut käyttää paremmin eri tavalla.

Nämä digitaaliset liikennemerkit ovat kriittisiä ja niiden tarve vain kasvaa. Automaattiset digitaaliset liikennemerkit, jotka varoittavat autonkuljettajia, kun lämpötilat ja tieolosuhteet saavuttavat tietyn kynnyksen, säästävät ihmishenkiä joka vuosi. Mutta tapa, jolla niiden toimivuutta hallittiin, ei ollut kustannustehokasta ja nykyaikaan sopivaa.

Gregg tarvitsi yksinkertaisen ja automatisoidun ratkaisun digitaalisten liikennemerkkien etävalvontaan ja -hallintaan. Onneksi hän löysi ControlByWebin ja sen I/O kontrollerit ja ohjaimet.

Keskitetty etävalvonta ja -hallinta

Aiemmin tieto oli hajallaan ja sitä oli aivan liian vaikea ylläpitää. Jokainen merkki vaati huomiota ja lopulta kerätyt tiedot piti koota. Vaihtamalla ControlByWeb valvontajärjestelmään, jokainen hänen piirinsä kyltti oli helposti valvottavissa yhdestä paikasta huolimatta siitä, että se oli niin syrjäisellä alueella.

NDOT otti myös käyttöön langattomat modeemit, jolloin heidän ei tarvitse huolehtia siitä, että he löytävät tavan saada verkkoyhteys jokaiseen merkkiin. Uudet valvonta- ja ohjausjärjestelmät otettiin käyttöön ja yli 300 kylttiä voidaan tarkistaa helposti selaimella. Jos kylttiä ei ole laitettu päälle, ongelma voidaan tunnistaa komentokeskuksesta, jossa heillä on kauko-ohjaus.

NDOT yksiköissä valvotaan yli 600:aa yksittäistä I/O:ta käyttäen X-410 ja X-600M kontrollereita, ja suurinta osaa I/O:sta myös ohjataan. Kontrollereissa olevan Task Builder -tehtävänhallinnan ansiosta voidaan välttää monimutkainen koodaus, mikä helpottaa ja nopeuttaa järjestelmän käyttöönottoa.

Kylttejä voidaan valvoa ja resetoida, jolloin X-410 tai X-600M kontrollerin avulla voidaan luoda näin täysin automatisoituja liikenteen ohjausratkaisuja. Gregg on esimerkiksi yhdistänyt sekä X-410:n että erillisen tutka-anturin kytkeäkseen päälle ”Slow Down” -merkin, joka käynnistyy, kun liikenne hidastuu. Kenenkään ei tarvitse katsoa kameroita tai seurata liikennemääriä. Kaikki on automatisoitua, ja se voidaan helposti tarkistaa ja päivittää puhelimella tai tietokoneella.

Muut Nevadan piirit ovat myös nähneet ControlByWeb ratkaisun tarjoamat mahdollisuudet ja ovat menossa kohti samaa ratkaisua.

Luotettavuus johtaa turvallisuuteen ja tehokkuuteen

Kasvava väestö tarkoittaa lisää kuljettajia ja siten myös lisää digitaalisten liikennemerkkien tarvetta. NDOT piiri 3 on yksi monista syrjäisistä alueista, joka hyötyy joustavasta tiedonkeruujärjestelmästä. Löydettyään luotettavat ControlByWeb-tuotteet Gregg on luonut saumattoman järjestelmän, joka on muuttanut käytetyn työn määrän täysin, eliminoinut tarpeettoman ajamisen, pitää työntekijät turvassa ja säästää näin aikaa sekä rahaa.

Etäohjaus ja etämonitorointi

Käytetyt ControlByWeb-tuotteet

Ihanteellinen digitaalisten liikennemerkkien etävalvonta ja -hallinta ratkaisu.

  • X-410: rele, DI ja anturi ohjain
  • X-600M: ohjelmoitava I/O kontrolleri (PLC)
  • X-20s: rele ja DI laajennusyksikkö X-400 ja X-600M kontrollereihin
  • Lämpötila- ja kosteusanturi
  • Optiona pilvipalvelu

Lue koko uutinen ControlByWeb-sivustolla: Traffic Sign Remote Monitoring and Control

ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi

ControlByWeb verkkopohjaiset I/O ohjaimet ja kontrollerit ovat erittäin luotettavia ”drop-in” ratkaisuja etäohjaukseen ja -monitorointiin. Ensimmäinen tuote on jo vuodelta 2005 eli WebRelay™, joka on verkko-ohjattu rele sisältäen myös digitaalisen tulon. ControlByWeb on sittemmin valmistanut laajan valikoiman tuotteita teollisuuden automaatioon, tiedonkeruuseen ja seurantaan. Nykyisin ohjaimia ja kontrollereita on saatavilla LAN, WLAN ja mobiili yhteyksillä.

Monet heidän tuotteistaan ​​sisältävät erilaisia ​​tuloja ja lähtöjä (relelähtöjä, digitaalisia ja analogisia tuloja, 1-johdinväylän (1-Wire) lämpötilan ja kosteuden seurantaan jne.), joita voidaan käyttää elektronisten laitteiden kaukoohjaukseen ja -valvontaan. Suurin osa heidän I/O-tuotteistaan ​​tukee sähköposti-ilmoituksia, toimintojen ajoituksia, tallennusta, useita protokollia (Modbus, SNMP, SMTP …) ja monia muita ominaisuuksia.

Kaikissa ControlByWeb-tuotteissa on sisäänrakennetut verkkopalvelimet, jolloin niitä voidaan konfiguroida, monitoroida ja hallita verkkoselaimella tai ilmaisella CBW-mobiilisovelluksella. Ne toimivat kuten standardi RTU (Remote Terminal Unit), joten ne on myös helppo integroida olemassa olevaan prosessiohjaus-järjestelmään. Kummassakaan tapauksessa ei tarvita erityistä ohjelmistoa, ei ajureita asennettavaksi eikä muita ylimääräisiä veloituksellisia palveluita.

Lisäksi on saatavilla ControlByWeb-pilvipalvelu, joka tekee luonnostaan joustavasta I/O-alustasta entistäkin helpomman käytettävän ja hyödyllisemmän kuin koskaan ennen. Huomioitavaa on myös se, että pilvipalvelun käytön veloitus pohjautuu palvelun piirissä olevien laitteiden määristä, ei I/O-pisteiden (endpoint) määristä.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa