Skip to content

Cailabs AROONA Case Study: Vanhentuneiden MM-valokuitukaapeleiden uusiokäyttö ja nopeuden lisäys 1Gb/s

Asiakasprojektin taustatiedot:

Johtava italialainen monipalveluyritys, AGSM AIM Spa, suunnittelee, toteuttaa ja hallinnoi omaa valokuituverkkoa Vicenzan (noin 250 km kuitua) ja Veronan (noin 400 km) kunnissa.

Vincenzan kuituoptiset kaapelit otettiin käyttöön vuonna 2002. Ajan teknisten vaatimusten täyttämiseksi asennettiin sekakaapeleita (yhdistämällä monimuoto- ja yksimuotokuitu) (100 km). Myöhemmässä vaiheessa (150 km) lisättiin lisää yksimuotokaapeleita.

Nykyiset kaistanleveysvaatimukset tarkoittavat, että 100 kilometriä sekakaapeleita ovat nyt vanhentuneita. Niiden vaihtaminen olisi erittäin kallista ja aiheuttaisi palvelukatkoksia. Tällä olisi kielteisiä vaikutuksia sekä verkon käyttäjiin että ympäristöön.

Cailabs AROONA ratkaisu:

Vastatakseen verkon kaistanleveyden kasvavaan kysyntään nykyistä kaapelointiinfrastruktuuria korvaamatta AIM päätti asentaa AROONA-ratkaisun. Tämä passiivinen ratkaisu mahdollistaa rajattoman suorituskyvyn olemassa olevassa monimuoto-valokaapeli infrastruktuurissa jopa useiden kilometrien etäisyydeltä.

Ratkaisun edut

  • Ei rajoituksia: ei palvelukatkoksia
  • Nopea toteutus: toimenpide kestää vain 4 tuntia
  • Ekologinen: olemassa olevaa kaapelointiinfrastruktuuria käytetään uudelleen

Nopea ja vaivaton asennus

Olimme alistumassa siihen tosiasiaan, että nykyinen kaapelointi oli vaihdettava”, selittää Andrea Rigon, AGSM AIM:n verkkopäällikkö. Uusien kaapeleiden asentaminen olisi kuitenkin edellyttänyt teiden ja julkisten alueiden sulkemista. Näistä työläistä töistä olisi myös aiheutunut huomattavia kustannuksia.

AIM päätti asentaa 2 kompaktia AROONA-moduulia suoraan verkkokaappiinsa lisätäkseen 2 x 4,5 km:n OM1-monimuotokuitukaapelin kapasiteettia.

Tämä passiivinen ratkaisu mahdollisti aiemmin vanhentuneen linkin pysymisen tuotannossa ja saavutti 1 Gb/s:n suorituskyvyn. Kahden teknikon toimenpiteen suorittamiseen kului vain 4 tuntia (mukaan lukien matka-aika rakennuksesta toiseen). Asennus oli nopeaa, tehokasta ja stressitöntä.

Olemassa olevien infrastruktuurien uudelleenkäyttö: taloudelliset ja ympäristölliset hyödyt

Olemassa olevan kuidun vaihtamisella on erittäin kielteisiä ympäristövaikutuksia: uusien tuotteiden hankinta, vanhan kuidun hävittäminen, koneiden kasvihuonekaasupäästöt jne.

"Asentamalla AROONA-ratkaisun hiilijalanjälkemme on käytännössä nolla. Näin voimme noudattaa ympäristöpolitiikkaamme, joka on yksi yrityksen mission kulmakivistä."

Kahden AROONA-STAR 2 OM1 ST/UPC:n asennus (yksi molemmissa päissä) monimuotolinkin muuntamiseksi yksimuotolinkiksi ja 1 Gb/s kaistanleveyden saavuttamiseksi. Väliliitin 1 km:n päässä AIM Fierasta korvattiin optisella jatkoksella.

Lue alkuperäinen artikkeli valmistajan sivuilla: AGSM AIM Spa, Italy

Lataa artikkeli pdf-muodossa: AGSM AIM Spa, Italy

Cailabs – AROONA kuitumuuntimet

Cailabs perustettiin vuonna 2013 Rennesissä ja on ranskalainen teknologiayritys, joka suunnittelee, valmistaa ja myy fotoniratkaisuja.

Cailabs hallitsee valon muotoilun, jotta se voi suunnitella, valmistaa ja myydä innovatiivisia fotonituotteita vapaan tilan tiedonsiirtoon, teollisuuslasereihin, lähiverkkoihin (LAN) ja tietoliikenteeseen.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Cailabs – AROONA kuitumuuntimet
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa