Skip to content

ATOP Case Study: Automaattinen rekisterikilven tunnistus ja analytiikka

Projekti: Moottoritieliikenteen hallintajärjestelmä (ITS), Intia

Automaattinen rekisterikilven tunnistus (ANPR) on tekniikka, joka käyttää kuvien optista merkintunnistusta ajoneuvon rekisterikilpien lukemiseen ajoneuvon sijaintitietojen luomiseksi. Se voi käyttää olemassa olevaa suljetun piirin televisiota, liikennesääntöjen valvontakameroita tai kameroita, jotka on erityisesti suunniteltu tehtävää varten. Poliisivoimat ympäri maailmaa käyttävät ANPR -järjestelmää lainvalvontatarkoituksiin, muun muassa tarkistamaan, onko ajoneuvo rekisteröity tai lisensoitu. Sitä käytetään myös sähköiseen tietullien keräämiseen käyttömaksullisilla teillä ja menetelmänä liikenteen liikkeiden seuraamiseen esimerkiksi moottoritievirastojen toimesta.

Automaattista rekisterikilven tunnistusta voidaan käyttää kameran ottamien kuvien sekä rekisterikilven tekstin tallentamiseen. Jotkut järjestelmät ovat jopa konfiguroitavissa kuljettajan valokuvan tallentamiseen. Kamerat käyttävät yleensä infrapunavalaistusta kuvan ottamiseen milloin tahansa päivällä tai yöllä ja ANPR -tekniikan on otettava huomioon rekisterikilpien vaihtelut paikasta toiseen. Keskeisiä ominaisuuksia ovat sisääntulo- ja poistumislokit, joissa on aikaleima, rekisterikilpi ja ajoneuvon rekisteritiedot; ajoneuvojen liikennetiedot paikan päällä; pysäköintiesteiden, aitojen ja porttien automatisoitu ohjaus; ja välitön raportointi poliisille.

Projektin vaatimukset

  • Gigabit -kuituverkko, joka lähettää suuria määriä videodataa takaisin pääohjauskeskukseen,
  • Verkon redundanttisuus datan salausominaisuudella,
  • Laaja lämpötilatoleranssi ulkokäyttöön,
  • Vankka ja kompakti muotoilu asennettavaksi tienvarsikaappeihin,
  • Kehittynyt ja tietoturvallinen käyttäjien hallinta ja
  • Käyttäjien lokitietojen tallennus luvattoman käytön estämiseksi.

Toimitettu järjestelmä

  • EH7508 ja RHG7528 PoE kytkimet Gigabit Ethernet porteilla suuren määrän videon ja datan lähetyksiin,
  • Redundantti Gigabit Ring -teknologia verkon seisokkien minimoimiseksi (palautumisaika < 20 ms @50 kytkintä),
  • EH7508 & RHG7528 syöttävät max. 15.4W PoE tehoa per portti PoE-pohjaisille IP-kameroille, ja
  • ATOP-laitteiden NEMA-TS2 sertifiointi ja korkea MTBF lukema yhdistettynä laajalla käyttölämpötila-alueella (-40°C … +75°C) takasivat onnistuneen järjestelmätoimituksen.

ATOP – Teollisuusverkot ja IoT

ATOP Technologies pystyy ratkaisemaan asiakkaiden vaikeimmatkin teollisuusverkko- ja tietojenkäsittelyhaasteet niin valmiiden kuin myös räätälöityjen tuotteiden avulla. Heillä on asiantuntemusta useilta eri aloilta kuten teollisuusautomaatio, sähköasemat, älykkäät verkot, rautatiet, teollisuusverkot, IT-palvelut, öljy ja kaasu.

Lähes kolmen vuosikymmenen kokemuksella ATOP on rakentanut mainetta uuden aikakauden teollisuuden (Industry 4.0) ratkaisujen kehittämisessä ja valmistuksessa. Laaja tuotevalikoima kattaa teolliset Ethernet-kytkimet, sarjalaitepalvelimet, langattomat ratkaisut, Ethernet- ja kenttäväylä-yhdyskäytävät, mediamuuntimet, teollisuustietokoneet ja teolliset NTP-palvelimet.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: ATOP – Teollisuusverkot ja IoT
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa