Skip to content

Kuinka langaton Aranet4 sisäilman laadun (CO2, lämpötila, kosteus ja ilmanpaine) mittari toimii?

Keskivertoihminen hengittää noin 22 000 kertaa 24 tunnin välein¹. Jokainen näistä hengityksistä voi tuoda kehoon erilaisia ei-toivottuja aineita, millä voi olla valtava vaikutus terveyteen².

Suurelta osin COVID-19-viruksen leviämistä koskevien tutkimusten³ ansiosta yhä useammat ihmiset ovat tulleet tietoisiksi siitä, että huono ilmanlaatu vaikuttaa suoraan heidän hengitysteensä terveyteen, tuottavuuteen, kognitiivisiin toimintoihin ja hyvinvointiin. Ilman erikoistunutta valvontalaitetta on kuitenkin vaikea ymmärtää ympäristön puhtautta.

Tämä artikkeli kertoo langattomasta Aranet4 HOME mittarista: laite, joka on erikoistunut ilmanlaadun avainindikaattoreiden mittaamiseen.

Mikä on Aranet4?

Aranet4 HOME on langaton sisäilmanlaadun mittari, joka tallentaa ja näyttää jatkuvasti neljää parametria:

 • Hiilidioksidi (CO2): Nämä mittaukset näkyvät laitteen näytön keskellä. Ne on esitetty miljoonasosina (ppm).
 • Lämpötila: Vasemmassa yläkulmassa näkyvät lämpötilayksiköt voidaan vaihtaa Fahrenheitin ja Celsiuksen välillä käyttämällä takapaneelin (akkujen alla) kytkimiä.
 • Suhteellinen kosteus: Kuinka paljon kosteutta on ympäröivässä ilmassa, tämä lukema on oikeassa yläkulmassa.
 • Ilmanpaine: Mitattu hektopascaleina (hPa), nämä lukemat ovat katseltavissa ja niitä seurataan automaattisesti Aranet4-sovelluksessa.

CO2-mittaus ei-dispersiivisillä infrapuna-antureilla (NDIR)

Aranet4:n CO2-lukemat kerätään erittäin tarkalla NDIR-anturilla. Tässä anturissa infrapunavalosäde lähetetään tiukasti kontrolloidun kammion läpi. CO2-kaasu imee infrapunavaloa. Ja ero kahden pään välillä mitataan, kun se kulkee vastaanottopäässä olevan optisen suodattimen läpi. Suuremmat CO2-kaasupitoisuudet tarkoittavat, että läpi kulkee vähemmän valoa.

Aranet4:n käytön edut

Aranet4 HOME tarjoaa käyttäjille pääsyn runsaasti terveyteen keskittyvään dataan. Näiden tietojen avulla ihmiset voivat tehdä parempia päätöksiä itselleen, läheisilleen ja muille, joiden kanssa he jakavat tilat. Nämä korkealaatuiset laitteet tarjoavat useita etuja verrattuna vastaaviin markkinoilla oleviin toimiviin tuotteisiin.

 • Tarkkuus: Kuten edellä mainittiin, huippuluokan NDIR-anturi suorittaa mittauksia. Tämä varmistaa luotettavuuden ja johdonmukaisuuden pitkiä aikoja.
 • Ymmärrettävyys: Laitteen näyttö on käyttäjäystävällinen. Numeeriset CO2-tasot korreloivat vihreä-kelta-punainen ilmanlaadun indikaattoriin.
 • Akun kesto: Laite sisältää laadukkaan e-ink -näytön ja itse laite voi toimia jopa 10 vuotta aktivoinnin jälkeen riippuen siitä, kuinka usein laite päivittää mittaustietoja. Mobiilisovelluksen mittausvälit voidaan asettaa tapahtuvaksi yhden, kahden, viiden tai 10 minuutin välein.
 • Kannettava: Pienikokoinen (70 x 70 x 24 mm) laite kulkee vaivattomasti mukana.
 • Langaton yhteys: Johdot ovat hankalia lisävarusteita. On paljon kätevämpää, että anturi lähettää automaattisesti dataa langattomasti mobiilisovellukseen Bluetooth-yhteyden kautta.

Aranet4 mobiilisovellus

Vaikka Aranet4 on täysin toimintakykyinen yksinään, lisäominaisuuksia on saatavilla, kun se on liitetty älypuhelimeen Bluetoothin kautta. Nauti näistä ja useista muista toiminnoista, kun ne on linkitetty sovellukseen:

 • Yhden kuukauden mittaushistoria: Kun on useita tietoja, joita voit tarkastella taaksepäin, on helpompi tunnistaa kuviot ja vaihtelut. Tarjolla on helposti ymmärrettäviä graafisia visualisointeja. Kaikki nämä tiedot voidaan ladata historiatietoina.
 • Mittausvälit: Voidaan muuttaa sovelluksessa, kuinka usein Aranet4 näyttää päivitettyjä tietoja. Tämä voidaan asettaa yhden, kahden, viiden tai 10 minuutin välein.
 • Päivitä laiteohjelmisto: Aranet IT -tiimi pyrkii jatkuvasti parantamaan toimintoja. Yhteyden muodostaminen sovellukseen tarkoittaa, että nämä päivitykset voidaan välittää laitteellesi ja ottaa käyttöön.
 • Uudelleenkalibrointi: Kaikki Aranet4 CO2 -monitorit kalibroidaan ennen lähettämistä. Huomioitavaa on, että ne tulisi kalibroida uudelleen noin kerran vuodessa. Tämä on mahdollista sovelluksen kautta. Voit tehdä tämän siirtymällä asetusvalikkoon ja valitsemalla CO2-kalibrointi.
 • Yhdistä muihin Aranet4-laitteisiin: Voit tarkastella muiden linkitettyjen antureiden mittareita sovelluksessa.
 • Aranet4-näyttösovellus: Tämä ratkaisu siirtää CO2-mittaukset suuremmille näytöille, kuten infonäytöille, televisioille jne. Se on ihanteellinen mittareiden näyttämiseen helposti ymmärrettävällä ja julkisella tavalla.
 • Ymmärrettävät grafiikat: Aranetin keräämät tiedot kootaan värilliseen kaavioon, joka tekee esityksestä yksinkertaista.

Lue lisää Aranet4 HOME ja PRO ilmanlaadun mittareista verkkosivuillamme: Aranet4 HOME ja PRO langaton anturi näytöllä sisätilan ilmanlaadun valvontaan

Aranet – Langattomat IoT anturit

Aranet valmistaa IoT-pohjaisia ympäristöolosuhteiden valvontaratkaisuja yrityksille helpottamaan reaaliaikaisen mittaustiedon keräämistä ja analysointia.

Max. 100 langatonta IoT anturia voidaan kytkeä yhtä tukiasemaa kohden ja antureiden etäisyys tukiasemasta voi olla jopa 3 km (näköetäisyys). Aranet PRO -tukiaseman mukana tulee ilmainen SensorHUB-ohjelmisto mittaustietojen keräämistä ja analysointia varten sekä järjestelmän konfigurointiin. Helppokäyttöinen käyttöliittymä antaa mahdollisuuden tarkastella, analysoida ja vertailla tietoja reaaliajassa, asettaa kynnyksiä hälytyksille sekä tulostaa ja tallentaa raportteja. Ohjelmistoa voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella.

Aranet Cloud on teollisen tason ratkaisu Aranet IoT -ekosysteemin etähallintaan. Se helpottaa keskitettyä mittausta, valvontaa ja hallintaa laajamittaisessa Aranet-ympäristössä, joka ulottuu fyysisesti useisiin paikkoihin ja jossa on käytössä useita tukiasemia. Aranet Cloudin avulla voit muokata tietojasi mukautetuilla koontinäytöillä, kaavioilla ja käyttäjien hallinnalla.

Aranet tarjoaa myös API, MQTT ja SenML integrointityökalut olemassa oleviin asiakkaiden prosessin hallintajärjestelmiin.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Aranet – Langattomat IoT anturit
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa