Skip to content

Case Study: Koronaviruksen leviämisriskin pienentäminen ilmanvaihtoa valvomalla Aranet4 ilmanlaatu-anturilla

Raikkaan ilman ylläpito sisätiloissa on aina ollut haaste erityisesti luokkahuoneissa, luentosaleissa ja kokoustiloissa, mutta nyt koronavirus-pandemian myötä tehtävästä on tullut kriittisempi kuin koskaan. Tiedemiesten tekemien tutkimusten perusteella tiedetään, että COVID-19 on ilmassa leviävä virus ja se voi pysyä ilmassa useita tunteja ellei pystytä järjestämään tilojen riittävää ilmanvaihtoa.

Katso webinar: The Science of COVID-19 Aerosol Transmission

Lataa pdf-tiedosto: How to reduce the risk of COVID-19 infection with Aranet4

Kouluissa, päiväkodeissa ja yliopistoissa tilanne on erityisen hankala, koska ihmiset keskustelevat keskenään usein pienessä suljetussa tilassa, jolloin vapautuu myös runsaasti aerosoleja ilmaan. Jos jollain henkilöllä on koronavirus-tartunta, on suuri riski, että aerosoleista tulee koronaviruksen välittäjiä.

Aranet4 langaton anturi näytöllä sisätilan ilmanlaadun valvontaan
Aranet4 PRO on korkealaatuinen CO2-pitoisuuden mittausanturi, joka hälyttää käyttäjiä, kun heidän pitää parantaa tilan ilmanvaihtoa.

Tehokkain keino vähentää tätä riskiä on riittävä ilmanvaihto. Monilla kouluilla ja päiväkodeilla ei ole kenties mahdollisuuksia investoida korkealaatuiseen ja tehokkaaseen ilmanvaihtojärjestelmään, jolloin erinomaisena vaihtoehtona on hankkia kustannustehokkaita Aranet4 ilmanlaadun mittausantureita CO2-pitoisuuden valvontaan, jotka hälyttävät opettajia ja valvojia, milloin ikkunat kannattaa avata tilan ilmanvaihdon parantamiseksi!

Hyvä esimerkki yllä mainitusta on Ventspils, kaupunki Latvian länsirannikolla. Sen kaupunginvaltuusto halusi suojella lastensa terveyttä, joten he päättivät asentaa langattomaan verkkoon CO2 -pitoisuusmittarit 19 kouluun ja päiväkotiin. Projektin toteutti Aranet yhteistyössä paikallisen kumppanin, Aspired, kanssa.

Lataa koko Ventspils asiakasreferenssi-artikkeli (pdf): Aranet Case Study Preventing COVID-19 in schools with Aranet4 PRO

Aranet – Langattomat IoT anturit

Aranet valmistaa IoT-pohjaisia ympäristöolosuhteiden valvontaratkaisuja yrityksille helpottamaan reaaliaikaisen mittaustiedon keräämistä ja analysointia.

Max. 100 langatonta IoT anturia voidaan kytkeä yhtä tukiasemaa kohden ja antureiden etäisyys tukiasemasta voi olla jopa 3 km (näköetäisyys). Aranet PRO -tukiaseman mukana tulee ilmainen SensorHUB-ohjelmisto mittaustietojen keräämistä ja analysointia varten sekä järjestelmän konfigurointiin. Helppokäyttöinen käyttöliittymä antaa mahdollisuuden tarkastella, analysoida ja vertailla tietoja reaaliajassa, asettaa kynnyksiä hälytyksille sekä tulostaa ja tallentaa raportteja. Ohjelmistoa voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella.

Aranet Cloud on teollisen tason ratkaisu Aranet IoT -ekosysteemin etähallintaan. Se helpottaa keskitettyä mittausta, valvontaa ja hallintaa laajamittaisessa Aranet-ympäristössä, joka ulottuu fyysisesti useisiin paikkoihin ja jossa on käytössä useita tukiasemia. Aranet Cloudin avulla voit muokata tietojasi mukautetuilla koontinäytöillä, kaavioilla ja käyttäjien hallinnalla.

Aranet tarjoaa myös API, MQTT ja SenML integrointityökalut olemassa oleviin asiakkaiden prosessin hallintajärjestelmiin.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Aranet – Langattomat IoT anturit
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa