Skip to content

KIEMI-hanke: Aranet4 ilmanlaadun mittausanturin signaalin kantavuusraportti

Osana Tampereen yliopiston Porin yksikön, SEINTS-tutkimusryhmän, toteuttamaa KIEMI-hanketta (2019-2021) tullaan testaamaan erilaisia kiinteistön olosuhdemittaamisen referenssijärjestelmiä aidoissa toimintaympäristöissä. Testaamisen avulla saadaan esille olemassa olevien järjestelmien kyvykkyyksiä ja rajoitteita, jota tietoa tullaan hyödyntämään KIEMI-hankkeessa kehitettäviä prototyyppijärjestelmiä kehitettäessä. Tässä raportissa käsitellään Aranet4 -anturiyksikön kantavuusselvitystä, joka toteutettiin Porin yliopistokeskuksessa ja sen läheisyydessä 10.9.2020.

Lämpötilan, kosteuden ja CO2-pitoisuuden mittaus ja valvonta
Aranet4 langaton anturi näytöllä sisätilan ilmanlaadun valvontaan
Aranet4 ilmanlaadun mittausanturi uudella designilla

Kantavuusselvitys tehtiin Porin yliopistokeskuksen sisätiloissa osoitteessa Pohjoisranta 11, sekä myös rakennuksen ulkopuolella, jotta saatiin testattua järjestelmän kantavuuden maksimietäisyyttä. Porin yliopistokeskuksen toimitilat Puuvilla-rakennuksessa käsittävät noin 7000 neliömetriä. Kantavuustestauksen aikana Aranet4 -anturiyksikön tukiasema oli sijoitettuna rakennuksen 3. kerrokseen, sen ohjelmistotuotannon laboratorioon. Kantavuusselvityksen tarkoitus oli todentaa signaalivoimakkuus kussakin mittauspisteessä, joka ilmentää sen, miten kauas, ja miten voimakkaana, signaali kantaa.

Järjestelmän kantavuuden selvitystyö aloitettiin yliopistokeskuksen 3. kerroksesta, josta siirryttiin 2. kerrokseen ja edelleen 1. kerrokseen. Raportissa esitetään jokaisesta kerroksesta kaksi kuvaa, joista ensimmäinen kuva (taulukkomuotoinen) ilmaisee mittausajankohdan, lämpötilan, kosteuden ja signaalivoimakkuuden, sekä toinen kuva esittää kunkin mittauspisteen sijainnin kyseisessä kerroksessa. Viimeinen kuvapari esittää rakennuksen ulkopuoliset mittauspisteet ja niissä havaitut singnaalin kantavuuden mittausarvot.

Raportin kuvissa signaalinvoimakkuus esitetään myös erilaisilla väreillä, joissa vihreä kuvaa vahvinta, ja punainen heikointa signaalinvoimakkuutta. Rakennuksen ulkopuolisissa mittauksissa esiintyi myös paikkoja, joissa signaali ei kuulunut ollenkaan eli voimakkuuslukemaa ei saatu lainkaan. Nämä kohdat on merkitty kuvaan punaisella rastilla.

Lue raportti (PDF) oheisen linkin kautta: Aranet4 PRO -anturiyksikön signaalin kantavuusraportti

Aranet – Langattomat IoT anturit

Aranet valmistaa IoT-pohjaisia ympäristöolosuhteiden valvontaratkaisuja yrityksille helpottamaan reaaliaikaisen mittaustiedon keräämistä ja analysointia.

Max. 100 langatonta IoT anturia voidaan kytkeä yhtä tukiasemaa kohden ja antureiden etäisyys tukiasemasta voi olla jopa 3 km (näköetäisyys). Aranet PRO -tukiaseman mukana tulee ilmainen SensorHUB-ohjelmisto mittaustietojen keräämistä ja analysointia varten sekä järjestelmän konfigurointiin. Helppokäyttöinen käyttöliittymä antaa mahdollisuuden tarkastella, analysoida ja vertailla tietoja reaaliajassa, asettaa kynnyksiä hälytyksille sekä tulostaa ja tallentaa raportteja. Ohjelmistoa voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella.

Aranet Cloud on teollisen tason ratkaisu Aranet IoT -ekosysteemin etähallintaan. Se helpottaa keskitettyä mittausta, valvontaa ja hallintaa laajamittaisessa Aranet-ympäristössä, joka ulottuu fyysisesti useisiin paikkoihin ja jossa on käytössä useita tukiasemia. Aranet Cloudin avulla voit muokata tietojasi mukautetuilla koontinäytöillä, kaavioilla ja käyttäjien hallinnalla.

Aranet tarjoaa myös API, MQTT ja SenML integrointityökalut olemassa oleviin asiakkaiden prosessin hallintajärjestelmiin.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Aranet – Langattomat IoT anturit
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa