Skip to content

Aranet IoT-ekosysteemi on todella ainutlaatuinen toimija langattomien antureiden markkinoilla

Aranet suunnittelee, valmistaa ja kehittää kokonaisvaltaisia ratkaisuja: anturit, 3-in-1 tukiasemat (yhdyskäytävä, datan tallennus ja verkkopalvelin) ja pilvipalvelun. Ratkaisu mahdollistaa lisäksi kolmansien osapuolten antureiden käytön Aranet-lähettimien (4-20mA virta, 0-10VDC jännite, PT100, PT1000 ja pulssi) avulla.

Aranet-ekosysteemi voidaan myös integroida kolmannen osapuolen IT-järjestelmiin kahdella liitäntätasolla:

  • Aranet PRO ja PRO Plus tukiaseman integrointi MQTT- tai Modbus-tiedonsiirtoprotokollien kautta
  • Aranet-pilvipalvelun integrointi API-sovellusliittymien kautta

Yleistä teknologiasta

Erilaisia langattomia antureita arvioitaessa on otettava huomioon monia parametreja. Se voi aluksi tuntua ylivoimaiselta, mutta jokaisella tekniikalla on vahvuutensa ja heikkoutensa. Näiden ymmärtäminen auttaa sinua tekemään yrityksellesi oikean päätöksen.

Ensimmäiset ja kaksi tärkeintä huomioon otettavaa parametria ovat kantama ja akun kesto:

Kuten yllä olevasta kuvasta näet, mobiiliverkot ovat erinomaisia ​​pitkiä matkoja varten. Ne eivät kuitenkaan voi toimia pidempään yhdellä akun latauksella. Ja tämä on järkevää, koska tämä tekniikka on suunniteltu suuremmalle tiedonsiirtonopeudelle. Anturidatan lukemat eivät vaadi suuria tietoja, koska ne ovat yleensä vain muutama numeerinen arvo.

Vastaavasti voidaan vedota Wi-Fi-yhteyden käyttämiseen langattomissa antureissa – tekniikka on suunniteltu suurempiin tietotarpeisiin, ja suurin osa laitteista on joko kytketty virtalähteeseen tai ladattu säännöllisesti. Bluetooth voi mahdollisesti toimia pidempään ilman latausta. Hintaherkissä kohteissa, joissa etäisyydet ovat pienet (pari metriä), Bluetooth voi toimia.

Mutta missä tarvitset luotettavaa langatonta anturiliitäntää, joka ulottuu yli 20 metrin päähän ja voi toimia itsenäisesti useita vuosia, pienitehoiset laaja-alaiset verkkotekniikat ovat paras ratkaisu sekä kantaman että akun käyttöiän suhteen. Vaikka et voisi ladata elokuvaa LPWAN-verkon kautta, sovellusten kuten mittausten tai telemetrian suhteen, jotka edellyttävät suhteellisen pientä tiedonsiirtonopeutta, tätä parempaa ratkaisua ei ole.

LPWAN

Pienitehoinen laaja-alainen verkko tai LPWAN on erityisesti suunniteltu langaton tietoliikenneverkko, joka mahdollistaa pitkän kantaman tiedonsiirron pienellä bittinopeudella paristokäyttöisten antureiden ja yhdyskäytävien välillä. Tällä toimialueella on useita kilpailevia teknologia-alustoja, joista kaksi suosituinta ovat LoRa ja SigFox. Jokaisella niistä on hieman erilaiset ominaisuudet ja sovellukset. SigFox toimii vain verkko-operaattoreiden kanssa ja omistaa suurimman osan laitteistaan paitsi ei päätepisteitä. SigFox pyrkii tulemaan maailman suurimmaksi IoT-verkoksi työskentelemällä yhden operaattorin kanssa kussakin maassa ja tosiasiallisesti vain julkisten verkkojen kautta. LoRalla on puolestaan molemmat vaihtoehdot – julkiset verkot operaattoreiden kautta ja toisaalta yksityiset verkot, mikä on usein välttämätöntä IoT-hankkeille.

LoRa ja LoRaWAN

LoRa tarkoittaa lyhyen kantaman aluetta ja se määrittelee tekniikan fyysiselle kerrokselle – radiotaajuisen moduloinnin periaatteelle. LoRaWAN on suosituin protokolla LPR-yhdyskäytävien ja LoRa-allianssin ylläpitämien antureiden välisen viestinnän hallitsemiseksi. LoRaWAN-protokollan pääidea on, että verkkosolmut ja yhdyskäytävät voidaan koota eri valmistajien kesken, jotka pystyvät toimimaan yhdessä. LoRaWAN hallinnoi kaikkien laitteiden tiedonsiirtotaajuuksia, tiedonsiirtonopeutta ja tehoa.

Aranet IoT-ekosysteemi

Aranet-radio toimii veloituksettomalla ISM 868/920 MHz -taajuusalueella ja käyttää LoRa-modulaatiotekniikkaa, mutta ei LoRaWAN-protokollaa. Aranet-radio on yksinoikeudella kehitetty oma protokolla. Tämä tarjoaa käyttäjälle useita etuja, jotka kuvataan alla. Aranet-tukiaseman ja Aranet-anturien välinen tiedonsiirtoprotokolla on myös yksinoikeudella kehitetty oma protokolla. Sen on suunnitellut alan johtava langattoman radion valmistaja SAF Tehnika, eikä se ole yhteensopiva LoRaWAN-laitteiden kanssa. Ratkaisu mahdollistaa lisäksi kolmansien osapuolten antureiden käytön Aranet-lähettimien (4-20mA virta, 0-10VDC jännite, PT100, PT1000 ja pulssi) avulla.

Aranet-ekosysteemi voidaan myös integroida kolmannen osapuolen IT-järjestelmiin kahdella liitäntätasolla:

  • Aranet PRO ja PRO Plus tukiaseman integrointi MQTT- tai Modbus-tiedonsiirtoprotokollien kautta
  • Aranet-pilvipalvelun integrointi API-sovellusliittymien kautta

Edellä mainittujen ominaisuuksien vuoksi järjestelmä on avoin integroitavaksi sekä anturin että tukiaseman puolelta ja Aranet huolehtii niiden välisestä radioviestinnästä. Aranetin avulla ohjaat koko IoT-ympäristöä – antureista tukiasemaan ja tarvittaessa pilveen. Lisäksi Aranet-tukiasemat tarjoavat paljon suuremman valikoiman ominaisuuksia kuin tyypilliset LoRa-yhdyskäytävät. Aranet-tukiasema sisältää yhdyskäytävän, datan tallentamisen ja verkkopalvelin toiminnot.

Aranetin ratkaisulla on useita ainutlaatuisia etuja:

TURVALLISUUS
Koska Aranet ohjaa koko verkkoa omalla suojatulla ja salatulla tiedonsiirtoprotokollallaan, se ei ole riippuvainen kolmannen osapuolen kyberturvallisuusvirheistä kuten salasanan hallinnasta tai viestintäongelmista. Voit myös pitää tarvittaessa koko järjestelmän eristettynä muusta maailmasta hallitsemalla pilvipalvelua paikallisesti omalla infrastruktuurillasi, mikä tekee siitä täysin suojatun ja verkon ulkopuolella toimivan ratkaisun.

HELPPOKÄYTTÖISYYS
Kaikki tarvittava tulee Aranet-toimituksen mukana helpottaen asennusta: anturien pariliitos (”paritus”) tukiaseman kanssa kestää vain muutaman minuutin ja olet valmis ottamaan järjestelmän käyttöön ilman syvällistä teknistä tietämystä. Vertailun vuoksi, LoRaWAN-antureiden asettaminen ja ohjelmoiminen vie aikaa ja vaatii teknistä asiantuntemusta toimiakseen LoRaWAN-yhdyskäytävien kanssa. Suuria projekteja toteutettaessa nopea asennus todella kannattaa.

ERINOMAINEN TUKI
Aranetilla on oma tekninen tukitiiminsä, joka auttaa sinua ratkaisemaan ongelmat nopeasti, jos niitä ilmenee. Otamme täyden vastuun laitteiden välisestä tiedonsiirrosta. Tämä tarkoittaa, että sinulla on yksi ja luotettava yhteyspiste kaikkiin mahdollisiin ongelmiin.

TURVALLISUUS
Kaikki elementit ovat yhdessä ohjelmistoekosysteemissä, mikä eliminoi riskit tiedonsiirron yhteentoimivuusongelmista eri elementtien välillä.

PARAS AKUN KESTOAIKA
Aranet-anturit kommunikoivat tukiaseman kanssa yksisuuntaisesti. Tämän ansiosta ne voivat olla energiatehokkaampia kuin tyypilliset LoRa-anturit ja tarjoavat jopa 10 vuoden akun käyttöiän.

LUOTETTAVUUS
Aranetin laitteita ja ohjelmistoja kehittää ja valmistaa SAF Tehnika, jolla on yli 20 vuoden kokemus kriittisen radiolaitteiden suunnittelusta. SAF:n kokemus on antanut mahdollisuuden luoda Aranet-tuotemerkki, jonka uskomme olevan markkinoiden luotettavin langaton anturiverkko tällä hetkellä.

Tietokanta, joka on tallennettu Aranet-tukiseman SD-muistikortille, parantaa merkittävästi myös ratkaisun luotettavuutta.

Yllä mainituista syistä Aranet on todella ainutlaatuinen toimija langattomien antureiden markkinoilla. Joten jos sinulla on rajalliset resurssit asennusta varten, välität verkon luotettavuudesta ja turvallisen ratkaisun saaminen on sinulle tärkeää, suosittelemme, että annat Aranet-ratkaisulle mahdollisuuden.

Lämpötilan, kosteuden ja CO2-pitoisuuden mittaus ja valvonta

Aranet – Langattomat IoT anturit

Aranet valmistaa IoT-pohjaisia ympäristöolosuhteiden valvontaratkaisuja yrityksille helpottamaan reaaliaikaisen mittaustiedon keräämistä ja analysointia.

Max. 100 langatonta IoT anturia voidaan kytkeä yhtä tukiasemaa kohden ja antureiden etäisyys tukiasemasta voi olla jopa 3 km (näköetäisyys). Aranet PRO -tukiaseman mukana tulee ilmainen SensorHUB-ohjelmisto mittaustietojen keräämistä ja analysointia varten sekä järjestelmän konfigurointiin. Helppokäyttöinen käyttöliittymä antaa mahdollisuuden tarkastella, analysoida ja vertailla tietoja reaaliajassa, asettaa kynnyksiä hälytyksille sekä tulostaa ja tallentaa raportteja. Ohjelmistoa voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella.

Aranet Cloud on teollisen tason ratkaisu Aranet IoT -ekosysteemin etähallintaan. Se helpottaa keskitettyä mittausta, valvontaa ja hallintaa laajamittaisessa Aranet-ympäristössä, joka ulottuu fyysisesti useisiin paikkoihin ja jossa on käytössä useita tukiasemia. Aranet Cloudin avulla voit muokata tietojasi mukautetuilla koontinäytöillä, kaavioilla ja käyttäjien hallinnalla.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Aranet – Langattomat IoT anturit
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa