Skip to content

Asiakasreferenssi: Aranet auttaa La Françaisea parantamaan sisäilman laatua

140 kpl Aranet4 PRO sisäilman laadun mittausanturia, yksi Aranet CO2 ja lämpötila anturi, kolme Aranet PRO tukiasemaa ja Aranet Cloud -pilvipalvelu.

La Française on rahoitus- ja kiinteistöomaisuudenhoitoyritys, jonka kotipaikka on Pariisissa. Sen pääkonttori on yli 500 ihmisen työpaikka, ja toimistot sijaitsevat 9-kerroksisessa rakennuksessa. Yritys on toiminut yli 40 vuotta luoden ja tarjoten menestyksekkäästi sijoitusratkaisuja kolmansille osapuolille.

Vastatakseen Covid-pandemian aiheuttamiin sisäilman laatuvaatimuksiin (IAQ), valvoakseen ilmanvaihtojärjestelmää, luodakseen terveellisen työympäristön ja mahdollistaakseen useamman työntekijän palaamisen töihin toimistoon, globaali omaisuudenhoitoyhtiö on uudistanut IAQ-valvontajärjestelmäänsä Aranet IoT ekosysteemillä.

Aranet asiakasreferenssi

Haaste

Pariisin La Françaisen pääkonttorin ilmanvaihtojärjestelmä on jaettu kahteen ryhmään, joista kukin kattaa puolet rakennuksesta. Kunkin kerroksen ilmanvaihto perustui kahden ilmanvaihtojärjestelmän mukana asennetun langallisen CO2-anturin saamiin tietoihin. Niitä ei voitu siirtää vapaasti työtilojen muuttuvaan pohjaratkaisuun sopivaksi, eivätkä ne antaneet riittävästi tietoa ilmanlaadun ymmärtämiseen kaikkialla rakennuksessa reaaliajassa.

Jotta pääkonttorin työntekijöille tarjotut olosuhteet olisivat turvallisia, yhtiö tarvitsi lisää antureita, jotka valvovat dataa reaaliajassa, ne ovat kannettavia ja helppokäyttöisiä.

Aranet ratkaisu

Kun Aranet4 PRO anturi toimitettiin toimistoon testattavaksi, La Françaisen yleispalvelujohtaja Philippe Guerin huomasi useita tärkeitä etuja Aranetin valinnassa. Yksi suurimmista eduista hän mainitsi helppokäyttöisyyden.

Langattomuuden ja pitkäkäyttöisen akun ansiosta Aranet4 PRO -anturit voidaan ottaa helposti käyttöön koko rakennuksessa pitkäksi aikaa ilman ylläpitoa. Lisäksi voimme sijoittaa ne uudelleen, jos meidän on muutettava joidenkin alueiden osiointia”, sanoi Guerin.

Kokonaisvaltaisen harkinnan jälkeen La Française päätti tilata 140 kpl Aranet4 PRO sisäilman laadun mittausanturia, yhden Aranet CO2 ja lämpötila anturin, kolme Aranet PRO tukiasemaa ja Aranet Cloud -pilvipalvelun.

Kesti vain kaksi päivää asentaa kaikki Aranet-anturit koko rakennukseen, yhdistää ne Aranet PRO -tukiasemiin, ottaa käyttöön Aranet Cloud -pilvipalvelu ja integroida ne kaikki helposti yrityksen kiinteistönhallintajärjestelmään (BMS) Aranet MQTT -tiedonsiirtoprotokollan kautta. Johdon kannalta tyydyttävintä oli mittaustietojen välitön saatavuus ja valvonta työntekijöiden lähiympäristön ilmanlaadusta.

Varatoimitusjohtaja Franck Meyer kertoo, että Aranet-ekosysteemi antaa yritykselle mahdollisuuden pitää entistä parempaa huolta henkilöstöstään:

Työnantajana minun on taattava paras ilmanlaatu työpaikallani työntekijöideni hyvinvoinnin vuoksi, mutta myös suojatoimenpiteenä tautien leviämistä vastaan ja poissaolojen vähentämiseksi tiimeissämme. Aranet-antureiden avulla pystyimme kehittämään tilojemme ilmanvaihtoa säilyttäen olemassa olevan LVI-järjestelmän, mutta huolehtimalla ilmanvaihtovirtojen jakautumisesta paremmin.

Rahoituslaitoksena La Française tarvitsi ratkaisun, joka noudattaa tietohallinnon tietoturvamääräyksiä. Sisäilman laatulukemat piti kerätä yrityksen BMS:ään lähettämättä niitä yrityksen ulkopuolelle. Aranet MQTT -toiminnallisuus mahdollisti tietojen tuomisen suoraan BMS:ään kolmelta Aranet PRO -tukiasemalta. Johtoryhmä käytti myös Aranet Cloudia keskitettyyn tiedonkeruuseen ja -hallintaan. Käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja graafisten datavisualisaatioiden ansiosta johtoryhmä pystyi analysoimaan rakennuksen sisäilman laatua viikoittaisissa johtoryhmäkokouksissaan ja katsomaan, tarvitaanko LVI-järjestelmiin parannuksia.

Aranet referenssi

Tulokset ja edut

Tiimi jatkaa ilmanlaadun mittaus (IAQ) -tietojen keräämistä muuttaakseen työskentelytapojaan toimistoissa ja kokoushuoneissa, henkilöstöjohtaja toteaa. La Française käyttää viikoittaisia ​​Aranet-järjestelmästä saatuja hälytyslukemia johdon kokouksissaan käsitelläkseen ilmanlaatua ja työntekijöidensä hyvinvointia käytännöllisillä reaaliaikaisilla tiedoilla.

Henkilökunnan jäsen mainitsee joitakin tapoja, joilla Aranet-ekosysteemin käyttö on muuttanut työntekijöiden jokapäiväistä elämää:

Kun näemme terveitä CO2-tasoja Aranet4 PRO:ssa, se vakuuttaa meille, että on turvallista tulla työskentelemään toimistossa ja että meidän työterveys ja turvallisuus huomioidaan työnkulkua organisoitaessa. Jos CO2-pitoisuus huoneessa nousee koskaan nopeammin kuin LVI-järjestelmämme pystyvät korjaamaan, Aranet4 PRO -monitorit hälyttävät meitä, jotta voimme vähentää toimistossa olevien ihmisten määrää tai avata ovet ja ikkunat ristiintuuletusta varten.

Aranet-monitorien käytön lisäetuna on mahdollisuus hallita rakennuksen energiatehokkuutta lämpötila- ja kosteuslukemien avulla. Guerin huomautti, että Aranet-pilvipalvelun käyttö auttaa myös keskustelemaan lisäkysymyksistä tai tarpeista Aranet-tiimin kanssa – Yhdessä työskentelemällä jokainen meistä voi parantaa palveluitamme ja olosuhteita nykyaikaisessa toimistossa.

Lue alkuperäinen lehdistötiedote Aranetin sivuilla: Case study: Aranet helps La Française improve indoor air quality

Aranet – Langattomat IoT anturit

Aranet valmistaa IoT-pohjaisia ympäristöolosuhteiden valvontaratkaisuja yrityksille helpottamaan reaaliaikaisen mittaustiedon keräämistä ja analysointia.

Max. 100 langatonta IoT anturia voidaan kytkeä yhtä tukiasemaa kohden ja antureiden etäisyys tukiasemasta voi olla jopa 3 km (näköetäisyys). Aranet PRO -tukiaseman mukana tulee ilmainen SensorHUB-ohjelmisto mittaustietojen keräämistä ja analysointia varten sekä järjestelmän konfigurointiin. Helppokäyttöinen käyttöliittymä antaa mahdollisuuden tarkastella, analysoida ja vertailla tietoja reaaliajassa, asettaa kynnyksiä hälytyksille sekä tulostaa ja tallentaa raportteja. Ohjelmistoa voi käyttää älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella.

Aranet Cloud on teollisen tason ratkaisu Aranet IoT -ekosysteemin etähallintaan. Se helpottaa keskitettyä mittausta, valvontaa ja hallintaa laajamittaisessa Aranet-ympäristössä, joka ulottuu fyysisesti useisiin paikkoihin ja jossa on käytössä useita tukiasemia. Aranet Cloudin avulla voit muokata tietojasi mukautetuilla koontinäytöillä, kaavioilla ja käyttäjien hallinnalla.

Aranet tarjoaa myös API, MQTT ja SenML integrointityökalut olemassa oleviin asiakkaiden prosessin hallintajärjestelmiin.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Aranet – Langattomat IoT anturit
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa