Verkon luotettavuuden varmistaminen: Ota käyttöön Perle Systemsin teollisuustason 4G ja 5G reitittimet
Sen lisäksi, että verkon seisokit ovat haitallisen kalliita, ne voivat johtaa mainehaittoihin, toiminnallisiin ja jopa oikeudellisiin seurauksiin. Tehokas toimintojen palautus lieventää luonnonilmiön, inhimillisen erehdyksen tai teknisten tekijöiden aiheuttamia käyttökatkoksia ja vähentää siten seisokkeihin liittyviä kustannuksia. Verkkokatkoksia voidaan hallita saumattomasti ja kustannustehokkaasti alkuperästä riippumatta käyttämällä teollista mobiilireititintä havaitsemaan katkos ja suorittamaan ennalta määrätyt käskyt vikasietotilaan siirtymisessä ja varalinkin ottamisesta käyttöön.
Tällainen verkon monimuotoisuus 4G ja/tai 5G langattoman linkin kautta on sekä kustannustehokasta että yhä tarpeellisempaa, kun otetaan huomioon WAN-pohjaisten sovellusten yleisyys ja pilvipohjaisten palveluiden laaja käyttö.
Alla on kuvattu, kuinka voit paremmin varmistaa, että operatiivinen toimintasi pysyy joustavasti verkossa hyödyntämällä verkkojen monimuotoisuuden teknologioita ja menetelmiä.
Kuinka teollisten 4G ja 5G reitittimien automaattiset vikasieto-ominaisuudet voivat edistää verkon käytettävyyttä?
Langaton vikasietotoiminto vähentää merkittävästi liiketoimintaa häiritsevien katkosten riskiä ja varmistaa, että häiriöt eivät vaikuta henkilöstöön ja asiakkaisiin. Lisäksi langaton vikasieto on turvatoimena kriittinen, koska toissijaisten linkkien todennäköisyys katkaistaan samojen syiden vuoksi, jotka vaikuttavat ensisijaiseen linkkiin, on erittäin pieni.
Tarkemmin katsottuna tässä on viisi tapaa, joilla teolliset matkapuhelinreitittimet voivat parantaa toiminnan kestävyyttäsi.
1. 4G/5G vikasietoyhteys
Teollisten mobiilireitittimien avainrooli verkon seisokkien minimoinnissa on tarjota langaton varmuusyhteys, kun ensisijainen langallinen yhteys vaarantuu. Ne tarjoavat nopean, turvallisen ja luotettavan yhteyden 4G LTE tai 5G kautta. Vikaratkaisuna langattomat nopeudet ovat riittävän nopeita pitämään verkon ja kaikki siihen liittyvät laitteet toiminnassa optimaalisesti ja luotettavasti.
2. Kahden SIM-kortin käyttö vikasietoyhteyksille
Katkosten riskiä voidaan edelleen vähentää käyttämällä kahta linkkiä erillisillä langattomilla operaattoreilla. Tämä osoittautuu erityisen hyödylliseksi erilaisissa skenaarioissa. Esimerkiksi kun ensisijaisen operaattorin sopimuksen dataraja on ylitetty, reititin vaihtaa automaattisesti toisen operaattorin varmuuskopiointisuunnitelmaan. Jos havaitaan verkkokatkos, kahden SIM-kortin vikasieto vaihtaa automaattisesti toisen operaattorin infrastruktuuriin, johon se ei vaikuta. Tämä infrastruktuurin hajauttaminen vähentää seisokkien riskiä huomattavasti, koska todennäköisyys, että sama häiriötapahtuma vaikuttaa molempiin operaattoriverkkoihin, on erittäin pieni.
3. Laitteiston redundanssi
Yksi tapa toteuttaa laitteiston redundanssitoimenpiteitä on Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) -protokolla. VRRP toimii muodostamalla ryhmän reitittimiä, jotka yhdessä toimivat yhtenä virtuaalisena reitittimenä, jolloin yksi reititin on määritetty ensisijaiseksi resurssiksi, kun taas toiset toimivat varmuuskopioina. Nämä varareitittimet pysyvät valmiustilassa ja seuraavat jatkuvasti pääreitittimen tilaa ja suorituskykyä.
Jos pääreititin epäonnistuu, VRRP siirtää reititysvastuut saumattomasti jollekin varareitittimestä. Tämä vikasietoprosessi tapahtuu tyypillisesti muutamassa sekunnissa, ja se pyrkii minimoimaan nopeasti seisokkeja. Odottamattomien verkkohäiriöiden lieventämisen lisäksi laitteiston redundanssi mahdollistaa verkon suunnitellun ylläpidon ilman palvelun keskeytysten riskiä.
4. Kaistan ulkopuolinen hallinta (OOBM) etähallintaan ja vianetsintään
Langaton varalinkki mahdollistaa turvallisen OOBM:n – sen ensisijainen tehtävä on verkon etähallinta. Jos verkon käyttökatkoja ilmenee, OOBM-linkin avulla verkonvalvoja voi saumattomasti valvoa, suorittaa vianmäärityksen ja/tai käynnistää uudelleen ongelman kohteena olevan omaisuuden. Tämä tarkoittaa, että seisokit minimoidaan ja infrastruktuurin fyysisen tilan näkyvyys paranee.
5. Laitteiston kestävyys
Teolliset mobiilireitittimet, jotka on suunniteltu kestämään voimakasta tärinää ja iskuja, ja ne on valmistettu kestämään äärimmäisiä lämpötiloja sekä veden ja pölyn tunkeutumista, takaavat tasaisen viestinnän käyttöolosuhteista riippumatta.
Perle Systems 4G LTE ja 5G reitittimet ja gatewayt
Perlen IRG reitittimiä käytetään käyttökatkojen minimoimiseksi, palvelupuhelujen vähentämiseksi ja etäpaikkojen saattamiseksi verkkoon nopeammin. Perlen reitittimet ja yhdyskäytävät nopeuttavat käyttöönottoa turvallisilla yhteyksillä, sijaintiin perustuvilla palveluilla ja etähallinnalla. Perle IRG -reitittimet on sertifioitu toimimaan kansainvälisesti 3G, 4G LTE ja 5G kaistoilla, jolloin ne tarjoavat luotettavan LTE -yhteyden mihin tahansa paikkaan.
Huomioitavaa on myös se, että Perle ei veloita vuosittaisia tilaus- tai lisenssimaksuja laitteiden toiminnan ylläpitämisestä, ohjelmistopäivitysten lataamisesta tai mukana tulevien kehittyneiden ominaisuuksien käyttämisestä.
Konfiguroi helposti reitittimeksi, yhdyskäytäväksi tai sillaksi
- Pilvipalvelu – Laitteiden käyttöönotto ja hallinta myös pilvipalvelun avulla
- Natiivi OCI Container -tuki (lue artikkeli sivuillamme: Virtaviivaista verkonhallintaasi Docker OCI-säilöillä
- Yhdistä hajautettu yritysverkko ensisijaisella tai vara 5G tai LTE yhteydellä yrityskriittisille laitteille
- Helppo käyttöönotto ja suojattu, hallittava 5G tai LTE verkko IoT/M2M-sovelluksille, kuten IP-kamerat, kulunvalvonta ja myyntipisteiden kassat
- Yhdistä anturit, dataloggerit ja ilmaisimet verkkoon
- Hallitse ja seuraa älykkäästi etäkohteita, koneita, kriittistä infrastruktuuria, älykkäitä verkkoja, putkistoja, mittareita, älykaupungin infrastruktuuria, teollisuuslaitteita sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmiä
- Pidennä nykypäivän langattomissa verkoissa käytettävien laitteiden käyttöikää IRG-reitittimellä, joka tukee laajaa valikoimaa protokollia (mukaan lukien Modbus ja DNP3)
- Reititysprotokollat: RIP, RIPv2, RIPng, OSPFv1/2/3, BGP-4, IPv4, IPv6, OpenVPN, IPSec VPN, DHCP, DHCPv6…
- AAA tietoturva (TACACS+ ja RADIUS) ja tuki 16 yhtäaikaiselle VPN-istunnolle
- Vyöhykkeisiin perustuva integroitu palomuuri
- Integroitu GNSS (GPS, Galileo, GLONASS ja BeiDou) satelliittivastaanotin tarkkaan paikannukseen ml. reaaliaikaiset verkkokello-päivitykset aikakriittisiin sovelluksiin
Tekniset ominaisuudet (mallikohtaisia eroja):
- Soveltuvat käytettäväksi junissa ja raitiovaunuissa: EN50155 ja EN50121 sertifikaatit (ml. IEC60571 ja IEC62236)
- E-Mark sertifikaatti ajoneuvokäyttöön, lisäksi ISO 7637-2 ja ISO 16750-2 vaatimusten mukaisia
- Iskun- ja tärinänkestävyys: MIL-STD-810G, SAE J1455 ja EN 61373 sertifioitu
- Hazloc sertifioitu IECEx / IECx-, ATEX- ja ANSI / ISA-luokan 1 Div 2 mukaan
- Ruggeroidut painevaletut alumiiniset IP54-kotelot tai korroosionkestävät IP20-alumiinikotelot
- -40°C … +70°C käyttölämpötila
Linkit valmistajan sivuille:
- 5G, varalla 4G LTE ja 3G
- 4-porttinen 10/100/1000 Ethernet
- Yhteydet 5G, Ethernet, USB ja sarjaliikenne
- RS232, RS485, releohjaus ja multi I/O liitännät
- IRG7440 5G Router: 5G NR (4.5Gbps downlink ja 660Mbps uplink), varalla 4G LTE (CAT-20) ja 3G
- 2-porttinen tai 4-porttinen 10/100/1000 Ethernet
- Yhteydet LTE, Wi-Fi, Ethernet, USB 3.2 ja sarjaliikenne
- RS232, RS485, releohjaus ja multi I/O liitännät
- IRG5500+: LTE-A PRO CAT12 (600Mbps downlink ja 150Mbps uplink)
- IRG5500: LTE-A CAT6 (300Mbps downlink ja 50Mbps uplink speeds)
- 1-porttinen 10/100/1000 Ethernet
- Yhteydet LTE, Ethernet, USB 3.2 ja RS232 sarjaliikenne
- IRG5410+: LTE-A PRO CAT12 (600Mbps downlink ja 150Mbps uplink)
- IRG5410: LTE-A CAT6 (300Mbps downlink ja 50Mbps uplink)
- 4-porttinen 10/100/1000 Ethernet
- Yhteydet LTE, Ethernet ja USB 3.2
- IRG5140+: LTE-A PRO CAT12 (600Mbps downlink ja 150Mbps uplink)
Perle Systems – Tietoliikenne ja teollinen IoT
Perlellä on laaja valikoima tiedonsiirto, tietoliikenne ja teollinen Internet (IoT) tuotteita soveltuen organisaatioille, joiden on muodostettava luotettavat verkkoyhteydet useisiin paikkoihin, lähetettävä turvallisesti kriittistä ja arkaluontoista tietoa tai valvottava ja ohjattava verkossa olevia laitteita etänä.
Perle Systems on kasvattanut liiketoimintojaan vuodesta 1976 alkaen keskittymällä tutkimus- ja kehitysinvestoinneissa verkkolaitteiden, niiden ominaisuuksien ja toiminnallisuuden kehittämiseen ja siten vastaamaan eri toimialojen muuttuneita tarpeita. Perlen tuotteilla on korkeat MTBF-arvot ja ne on valmistettu luotettavista komponenteista, jotka kestävät ankaria ympäristöjä ja jotka toimivat saumattomasti yhteen verkkoarkkitehtuurin kanssa.
Perlen asiakkaiden joukossa on monia maailman tunnetuimpia nimiä kuten Siemens, Fujitsu, GE, Lockheed Martin, Ticketmaster, Kennedy Space Center, HP, Marriott International, Heinz, Tesco, Telefonica ja Orange.
Perle Systems on ollut osa PHOENIX CONTACT konsernia vuodesta 2016 alkaen.