Skip to content

Bielefeldin yliopisto käyttää Perlen IOLAN SCG Secure konsolipalvelimia takaamaan IT-järjestelmän toimivuuden 28000 käyttäjälle

Saumaton kaistan ulkopuolinen (OoB) hallinta 24/7 verkon käytettävyyteen.

Bielefeldin yliopistossa yli 25 000 opiskelijaa ja 3 100 tiedekunnan jäsentä odottaa IT-verkkoinfrastruktuurin olevan aina käytettävissä. Ja kun yliopisto jatkaa olemassa olevien rakennusten parantamista ja uusien tilojen rakentamista, Bielefelder IT-Servicezentrumin (Bielefeld IT Service Center – BITS) odotetaan ylläpitävän keskeytymätöntä pääsyä verkon järjestelmiin, sovelluksiin ja tietoihin.

Yliopistolla on IT-laitteistot hajallaan useisiin ”teknisiin huoneisiin” koko kampuksella. Kuitenkin, kun ongelmia ilmaantui, IT-henkilöstön oli oltava fyysisesti palvelimen, kytkimen tai sovelluksen läheisyydessä, joka vaati huomiota. Tästä verkon paikan päällä tapahtuvasta hallinnasta tuli yhä monimutkaisempi ja aikaa vievämpi.

Tietoturvalliset konsolipalvelimet datakeskuksen ja IT-infran hallintaan

Tavoitteenaan olla yksi Saksan nykyaikaisimmista datakeskuksista, BITS päätti ottaa käyttöön Out-of-Band Management (OOBM) -verkon.

Tämä saavutettiin asentamalla IOLAN-konsolipalvelimet jokaisen teknisen huoneen laitetelineen yläosaan. Tämä antoi BITS:lle kaistan ulkopuolisen konsolin portin pääsyn kaikkiin verkkokomponentteihin, mukaan lukien Ciscon ja HP:n kytkimet, WLAN-ohjaimet ja VPN-palvelimet, ikään kuin ne olisivat yhdistetty paikallisesti suoran yhteyden kautta. Nyt, jos verkkovika tapahtuu, laitteet voidaan käynnistää uudelleen etänä. Ja häiriöt ja seisokit ovat minimoituja fyysisen ympäristön ja laitteiden tilan paremman näkyvyyden ansiosta.

BITS-verkkotiimin jäsen kommentoi: ”Olemme vaikuttuneita ennen kaikkea IOLAN-konsolipalvelimien vakaudesta käytön aikana. Sikäli kuin muistan, IOLANit ovat olleet käynnissä ilman, että uudelleenkäynnistystä olisi koskaan tarvittu. Olemme erittäin tyytyväisiä.

Konsolipalvelimet ja päätepalvelimet

IOLAN SCG Secure konsolipalvelimet Out of Band -hallintaan

Perle IOLAN -konsolipalvelin antaa palvelinkeskusten päälliköille, IT-ammattilaisille ja verkon operaatiokeskuksen (NOC) henkilöstölle markkinoiden ainoan konsolipalvelimen, jolla on kaikki edistyneet tietoturvaominaisuudet, joita tarvitaan turvallisen etähallinnan ja ulkopuolisen hallinnan suorittamiseen. Ne ovat myös ihanteellinen ratkaisu suurille hajautetuille yrityksille, joilla on useita sivukonttoreita – kuten pankit, vakuutusyhtiöt, sairaalat, yleishyödylliset palvelut, vähittäiskauppa ja koulut – joilla ei ehkä ole paikalla IT-henkilöstöä

  • 16, 18, 32, 34, 48 tai 50 konsoliporttia
  • Modulaarinen rakenne tukee RS232 ja RS232/422/485 RJ45- ja USB 3.0 -liitäntöjä
  • Kahdennettu 10/100/1000 Ethernet-liitäntä redundanttiin aina päällä olevaan kupari- ja SFP-kuituverkkoyhteyteen automaattisella vianmäärityksellä, kun ensisijainen yhteys katkeaa
  • Vaihtoehtoisena yhteytenä integroitu 4G LTE (varalla 3G ja 2G), WiFi tai V.92 modeemi ensijaisen verkkoyhteyden ollessa poissa käytöstä
  • ZTP & PerleVIEW Central Management Software yksinkertaistaa konfigurointia, hallintaa, valvontaa ja vianetsintää
  • Edistyksellinen AAA-suojaus ja SSH/SSL -salaus, joka täyttää kaikki datakeskusten yhteensopivuuskäytännöt ja mahdollistaa saumattoman integraation olemassa oleviin IT- ja verkonhallintajärjestelmiin
  • Täydelliset IPv4/IPv6 reititysominaisuudet RIP-, OSPF- ja BGP-protokollien tuella
  • Suora kaapelointi Ciscon kytkimiin, reitittimiin ja palomuureihin säästää aikaa ja rahaa asennuksen aikana
  • Perlen konsolipalvelimet on valmistettu sertifioiduista komponenteista, joilla on korkea MTBF-arvo ja jotka kestävät ankarimmatkin olosuhteet. Avoimen lähdekoodin alusta ja yritystason turvallisuus takaavat parhaimman vastineen investoinnille yhdessä paketissa. Perle tarjoaa myös konsolipalvelimille luokkansa parhaan takuun eli elinikäisen takuun.

Perle Systems – Tietoliikenne ja teollinen IoT

Perlellä on laaja valikoima tiedonsiirto, tietoliikenne ja teollinen Internet (IoT) tuotteita soveltuen organisaatioille, joiden on muodostettava luotettavat verkkoyhteydet useisiin paikkoihin, lähetettävä turvallisesti kriittistä ja arkaluontoista tietoa tai valvottava ja ohjattava verkossa olevia laitteita etänä.

Perle Systems on kasvattanut liiketoimintojaan vuodesta 1976 alkaen keskittymällä tutkimus- ja kehitysinvestoinneissa verkkolaitteiden, niiden ominaisuuksien ja toiminnallisuuden kehittämiseen ja siten vastaamaan eri toimialojen muuttuneita tarpeita. Perlen tuotteilla on korkeat MTBF-arvot ja ne on valmistettu luotettavista komponenteista, jotka kestävät ankaria ympäristöjä ja jotka toimivat saumattomasti yhteen verkkoarkkitehtuurin kanssa.

Perlen asiakkaiden joukossa on monia maailman tunnetuimpia nimiä kuten Siemens, Fujitsu, GE, Lockheed Martin, Ticketmaster, Kennedy Space Center, HP, Marriott International, Heinz, Tesco, Telefonica ja Orange.

Perle Systems on ollut osa PHOENIX CONTACT konsernia vuodesta 2016 alkaen.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: Perle Systems – Tietoliikenne ja teollinen IoT
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa