Skip to content

ControlByWeb asiakasreferenssi: Öljyn pinnan tason ja virtauksen valvonta öljykentillä

Kaasu- ja öljyteollisuus tarvitsee tarkkoja mittauksia syrjäisillä paikoilla kriittisten päätösten tekemiseksi ja katastrofien välttämiseksi.

Öljy- ja kaasuteollisuus käyttää vettä poraukseen, hydrauliseen murtamiseen ja jalostukseen. Se on myös luonnollinen sivutuote hiilivetyjen louhinnassa maasta. Sanomattakin on selvää, että veden toimitus ja jätehuolto öljy- ja kaasuteollisuudessa on kriittistä. Taso ja virtaus ovat tärkeitä mittareita tämän tärkeimmän resurssin hallinnassa.

Öljykenttä-palveluyritykset, jotka ovat erikoistuneet vesihuoltoon, tekevät kaikkea murtokaivojen rakentamisesta jätevesien käsittelyyn. Matkan varrella ne valvovat tasoa ja virtausta putkissa, säiliöissä ja kaivoissa eri vaiheissa.

Vaikka tiedonkeruujärjestelmien valmistajia on monia, ne ovat yleensä erittäin kalliita ja usein niistä puuttuu tarvittava joustavuus. Yhden asiakkaan tapauksessa he halusivat jotain luotettavaa ja edullista, joka varoittaa välittömästi heidän mukautettuun pilviympäristööön tietyistä tilapäivityksistä.

Ohjelmoitavat ControlByWeb I/O-ohjaimet tarjoavat helposti käyttöön otettavan, joustavan tiedonkeruu- ja ohjausalustan usein etäisissä ja/tai väliaikaisissa paikoissa. ControlByWeb on erikoistunut erilaisten kenttäolosuhteiden kuten tason, virtauksen, paineen, lämpötilan ja muiden suureiden yksinkertaiseen valvontaan ja ohjaukseen.

Asiakasprojektin kuvaus

Big D Companies on täyden palvelun öljykenttäyritys, joka hoitaa kaiken veden murtokaivon rakentamisesta jäteveden käsittelyyn ja hävittämiseen. He käyttävät ControlByWeb X-410 ja X-420 yksikköjä erilaisiin valvonta- ja hälytystehtäviin. X-410 on ohjain, jossa on 4 relettä ja 4 digitaalista tuloa, kun taas X-420 ohjaimessa on 4 analogista tuloa ja 2 digitaalista I/O:ta. Joustavat tiedonsiirtokeinot ja pitkä historia ControlByWeb-laitteiden luotettavuudesta tekevät laitteista täydelliset öljykentällä käytettäviksi Big D:n räätälöityyn pilvipohjaiseen SCADA-ympäristöön.

Käyttöönotto on helppoa. Laitteet sijaitsevat suljetussa kotelossa aurinkolaturin ja akun kanssa. Nämä valvontayksiköt on helppo asentaa ja siirtää tarpeen mukaan.

Virtauksen valvonta

Virtauksen valvontaan Big D käyttää sisäänrakennettuja virtausmittareita, jotka liipaisevat koskettimen jokaista tynnyrillistä kohden. Liipaisu on hyvin hetkellinen, kestää vain sekunnin murto-osan. X-410 ei vain kirjaa tapahtumaa, vaan voi välittömästi välittää nämä tiedot mukautettuun pilvipohjaiseen SCADA:an.

Tason valvonta

Öljykentällä käytetään erilaisia ​​antureita säiliön pinnankorkeuden valvontaan aina kytkimistä jatkuviin tasolähettimiin. Big D:n usein käyttämän tasokytkimen tapauksessa X-410 on loistava työkalu kytkimen koskettimien valvontaan. Tasolähettimien analogisille signaaleille X-420 sopii erinomaisesti ja X-404 on täydellinen Modbus RS-485 -signaaleille. Tasomittaukset ja säiliön tila voidaan saada etänä ControlByWeb-pilvipalvelun kautta, ne voidaan lähettää asiakkaan omaan pilviympäristöön tai ne voidaan lukea ControlByWeb mobiili-applikaatiossa.

Etähälytys

Kaikissa ControlByWeb-laitteissa on etähälytysmahdollisuus sähköpostitse tai tekstiviestillä. Tarvitsee vain sähköpostipalvelimen (SNMP), kuten Amazon SES, SendGrid tai jopa Gmail. SNMP-palveluita on monia ja melkein mitä tahansa voidaan käyttää. Ja lopuksi tarvitaan Internet-yhteys yhteydenpitoon sähköpostipalvelimen kanssa, kun hälytystila laukeaa.

Sähköpostihälytykset voidaan laukaista joko ehdollisen tai ajoitetun logiikan avulla. Tällä tavalla voidaan joko lähettää hälytys nykyisen tilan perusteella tai yksinkertaisesti saada päivän päätteeksi ilmoitus nykyisestä tilasta. Tämän lisäksi voidaan lähettää päivittäin lokitiedot kaikista olosuhteiden muutoksista.

Vaihtoehtoisesti ControlByWeb-laitteet voivat varoittaa SCADA-järjestelmää ja antaa sen käsitellä ilmoituksia kuten Big D -yritys päätti tehdä. ControlByWebin etäpalvelutyökalut ja mukautetut komentosarjat mahdollistavat nämä mukautetut integraatiot.

Mobiili ja pilvi

ControlByWeb-laitteet, joissa on integroitu LTE-modeemi, pystyvät tarkkailemaan lähes kaikkia teollisuuslaitteita tai kenttäolosuhteita ja toimivat saumattomasti ControlByWeb Cloud -palvelun kanssa tapahtumien kirjaamisessa. Yhdessä Cloud API-rajapinnan kanssa voidaan synkronoida tiedot asiakkaan omaan pilvipalveluun, SCADA:an tai muuhun ohjausjärjestelmään.

LTE-yhteyden omaavat laitteet tekevät etäkäytöstä paljon helpompaa ja halvempaa. Pilvipalvelu tarjoaa yksinkertaisen seuranta- ja tiedonkeruurajapinnan raportointityökaluineen, kun taas API laajentaa mahdollisuudet myös kolmannen osapuolen järjestelmiin.

Ohjelmoitavuus

ControlByWeb-laitteet tarjoavat helposti ohjelmoitavan Task Builderin, jota Big D käyttää ehdollisen kirjauksen suorittamiseen, pilveen siirtämiseen ja pumppujen sekä venttiilien laukaisemiseen tarpeen mukaan tietyn skenaarion mukaan. Tätä voidaan käyttää myös laukaisemaan paikallisia hälytyksiä ja muita teollisuuslaitteita. Task Builder -työkalussa on sekä ehdolliset IF/THEN että ajoitetut tehtävät. Jos tämä ei vielä riitä, laitteet tukevat myös BASIC-skriptejä.

Laatu ensin

Öljykenttä on ankara ympäristö, joka vaatii eniten laitteilta ja henkilökunnalta. ControlByWeb-laitteet on suunniteltu ja valmistettu Yhdysvalloissa ja tehty käytettäviksi missä tahansa teollisuusympäristössä, niin raskaassa kuin kevyessäkin. Laitteet ovat erinomaiset etäisissä paikoissa, joissa tarvitaan joustavaa tiedonkeruuta ja -hallintaa.

Etäohjaus ja etämonitorointi

Käytetyt ControlByWeb-tuotteet

MPX virtausanturi:

Soveltuu polttoaineen/veden tason kaksintaisteluun ja vaarallisiin paikkoihin. Float-anturi toimii erinomaisesti kaikenlaisten petrokemian tuotteiden kanssa, mukaan lukien polttoaineet, raakaöljy ja lauhde.

Pinta-anturi:

Soveltuu tasonmittaukseen vaarallisissa paikoissa. Pinta-anturi toimii erinomaisesti kaikenlaisten petrokemian tuotteiden kanssa, mukaan lukien polttoaineet, raakaöljy, lauhde ja paljon muuta.

Lue koko uutinen ControlByWeb-sivustolla: Level & Flow Monitoring in Oil & Gas

ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi

ControlByWeb verkkopohjaiset I/O ohjaimet ja kontrollerit ovat erittäin luotettavia ”drop-in” ratkaisuja etäohjaukseen ja -monitorointiin. Ensimmäinen tuote on jo vuodelta 2005 eli WebRelay™, joka on verkko-ohjattu rele sisältäen myös digitaalisen tulon. ControlByWeb on sittemmin valmistanut laajan valikoiman tuotteita teollisuuden automaatioon, tiedonkeruuseen ja seurantaan. Nykyisin ohjaimia ja kontrollereita on saatavilla LAN, WLAN ja mobiili yhteyksillä.

Monet heidän tuotteistaan ​​sisältävät erilaisia ​​tuloja ja lähtöjä (relelähtöjä, digitaalisia ja analogisia tuloja, 1-johdinväylän (1-Wire) lämpötilan ja kosteuden seurantaan jne.), joita voidaan käyttää elektronisten laitteiden kaukoohjaukseen ja -valvontaan. Suurin osa heidän I/O-tuotteistaan ​​tukee sähköposti-ilmoituksia, toimintojen ajoituksia, tallennusta, useita protokollia (Modbus, SNMP, SMTP …) ja monia muita ominaisuuksia.

Kaikissa ControlByWeb-tuotteissa on sisäänrakennetut verkkopalvelimet, jolloin niitä voidaan konfiguroida, monitoroida ja hallita verkkoselaimella tai ilmaisella CBW-mobiilisovelluksella. Ne toimivat kuten standardi RTU (Remote Terminal Unit), joten ne on myös helppo integroida olemassa olevaan prosessiohjaus-järjestelmään. Kummassakaan tapauksessa ei tarvita erityistä ohjelmistoa, ei ajureita asennettavaksi eikä muita ylimääräisiä veloituksellisia palveluita.

Lisäksi on saatavilla ControlByWeb-pilvipalvelu, joka tekee luonnostaan joustavasta I/O-alustasta entistäkin helpomman käytettävän ja hyödyllisemmän kuin koskaan ennen. Huomioitavaa on myös se, että pilvipalvelun käytön veloitus pohjautuu palvelun piirissä olevien laitteiden määristä, ei I/O-pisteiden (endpoint) määristä.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa