Skip to content

ControlByWeb asiakasreferenssi: Keskitetty pivot-kastelujärjestelmän monitorointi ja ohjaus

Pivot-kastelujärjestelmän monitorointi ja ohjaus, joka sisältää lämpötilan, kosteuden, suunnan, kohdistuksen, tehon, yhteyksien, asennon, vedenpaineen, pumpun ohjauksen ja paljon muuta.

Pivot-kastelujärjestelmät ovat auttaneet mullistamaan maatalouden kastelun ja lisäämään satoa vuodesta 1940 lähtien, jolloin keksijä Frank Zybach loi ensimmäisen suunnittelunsa. Ne ovat tehokas tapa kastella tasaisesti suuria peltoja ja niiden luotettavuus sekä vesihävikin ehkäisy ovat parantuneet dramaattisesti alusta alkaen. Nopeampien tietoliikenneyhteyksien, matkapuhelinverkkojen lisääntymisen ja IoT:tä hyödyntävän tarkkuusmaatalouden myötä seuraava kehityskohde on pivot-kastelujärjestelmän etävalvonta ja -hallinta.

Tarkkuusmaatalous on kasvava ilmiö. Mekaaniset ja biologiset maatalouden tehokkuuden keinot ovat tehneet ihmeitä maailmanlaajuiselle elintarvikehuollolle ja nostaneet monia köyhyydestä. Maailmanlaajuisen kilpailun ja kasvavien kustannusten vallitessa viljelijöiden on jatkuvasti mukauduttava löytääkseen uusia tehokkuusetuja, jotka lisäävät tuottoa ja voittoja.

Pivot-monitorointi antaa viljelijöille täydellisen tilannetietoisuuden ja kastelun hallinnan, jotta he voivat reagoida säähän, vähentää laitevikoja ja tehdä enemmän lyhyemmässä ajassa. Vaikka pivot-etävalvonta ja -ohjaus onkin hyödyllistä, se on valitettavasti melko kallista, mikä rajoittaa sitä, kuka voi hyödyntää tätä arvokasta tekniikkaa.

Tästä syystä jotkut viljelijät ja maataloustekniikan toimittajat kääntyvät ControlByWebin puoleen, joka auttaa heitä luomaan tehokkaan etävalvonnan ja pivot-ohjauksen paljon edullisempaan hintaan.

Lue alla kuvaus tehdystä pivot-kastelujärjestelmän toteutuksesta idaholaisella maatilalla, jossa on käytössä 26 kpl pivot-kastelujärjestelmiä.

Kastelujärjestelmän etäohjaus ja etämonitorointi

Asiakasprojektin kuvaus

Kaakkois-Idahossa sijaitsevalla maatilalla on 26 pivot-kastelujärjestelmää, jotka kastelevat tuhansia hehtaareja vehnä- ja sinimailaspeltoja. Kun he aloittivat etsinnän älykkäästä pivot-ratkaisusta, he olivat pettyneitä huomatessaan sekä laitteiston että kuukausittaisten maksujen isot kustannukset. Heidän onneksensa paikallisella integraatioyrityksellä oli sekä tekninen taito että tarve löytää keino välttää nämä kalliit kulut.

Pivot-järjestelmän valvonta ja ohjaus on suuri etu viljelijälle. Hän ei vain maksimoi satoansa, vaan hän voi myös seurata tarkasti vedenkäyttöään kuivuudesta kärsivillä alueilla. Valtion toimien lisääntyessä veden huolellisemmassa hallinnassa viljelijä pystyy noudattamaan paikallisia lakeja, raportoimaan kaikesta vedenkäytöstä ja jopa hakemaan verohyvitystä, jonka avulla hän voi käyttää enemmän resurssejaan toimintansa parantamiseen.

Toinen tärkeä etu viljelijälle on reaaliaikaiset lämpötila- ja kosteustiedot. Erityisesti sadonkorjuun aikana kosteus on avainasemassa. Jos olosuhteet ovat liian kuivat, lopputuotteesta tulee huonolaatuinen, se myydään halvemmalla ja palon syttyminenkin on mahdollista. Liika märkyys ja homeus voi olla myös toisaalta vakava ongelma. Viljelijä oli aiemmin arvioinut kosteutta katsomalla satoa ja arvaamalla sen kosteuspitoisuutta. Pivot-valvonnan avulla hän voi korjata sadon, kun olosuhteet ovat täydelliset arvokkaalle satolle.

Paikallinen teknologiayritys on sekä tietoliikennetoimittaja että ohjausjärjestelmien integraattori, joka palvelee länsipuolta USA:sta. He ovat erityisen päteviä auttamaan tämän alueen maanviljelijöitä valvomaan ja ohjaamaan laitteitaan etänä. Tämä asettaa maanviljelijät kuljettajan paikalle, jotta he voivat vastata paremmin muuttuviin ilmasto- ja lainsäädäntötoimiin.

Ratkaisuna tälle maatilalle oli hankkia ControlByWeb. Laajennettava X-400-alusta tarjoaa integraattorille kaiken ohjelmoitavan I/O:n, jolla voidaan toteuttaa pivot-valvontaratkaisu, mutta paljon edullisemmin. ControlByWebin avulla he voivat saavuttaa enemmän pienemmällä kustannuksella:

Monitorointi

 • Lämpötila
 • Kosteus
 • Kohdistaminen
 • Sijainti
 • Teho
 • Yhteydet
 • Vedenpaine
 • Tankin taso
 • Virtaus
 • Ajoaika

Ohjaus

 • Sprinkleriventtiilit
 • Moottorit
 • Suunta
 • Pumput
 • Hhälytykset
 • Merkkivalot

Toistuvia kuukausi- tai vuosimaksuja ei ole. Kaikki logiikka ja tallennus tehdään laitteella, joten paikallinen verkko on kaikki mitä maatila tarvitsee päästäkseen tietoihinsa. Ja jos verkossa on yhteysongelmia, laitteet jatkavat toimintaansa varmistaen, etteivät ne menetä tärkeitä tietoja tai toimintoja.

Valinnainen pilvipalvelu maksaa vain 1 euro kuukaudessa (laskutetaan vuosittain) laitetta kohti. Joten vaikka asiakas haluaisi pääsyn pilvipalveluun, he voivat saada sen paljon halvemmalla kuin lähes minkään tällä hetkellä markkinoilla olevan maatalouden seurantajärjestelmän.

Tämä Kaakkois-Idahossa toimiva integraatioyritys pystyi kokoamaan täydellisen ratkaisun asiakkailleen asentamalla erilaisia antureita ja käyttämällä ControlByWebia toimintaa ohjaamina aivoina. Yritys arvostaa valvonta- ja ohjausalustan joustavuutta, skaalautuvuutta ja kilpailukykyisiä hintoja.

Etäohjaus ja etämonitorointi

Käytetyt ControlByWeb-tuotteet:

 • X-400 ohjelmoitava I/O kontrolleri (PLC)
  • Laajennettavuus: max. 100 I/O päätepistettä
  • Laajennusväylä: max. 32 laajennusyksikköä ja/tai stand-alone etälaitetta
  • 1-Wire -väylä (max. 16 lämpötila/kosteus anturia)
 • X-11s rele laajennusyksikkö
  • Lähdöt: 2x SPDT (Form 1C) relettä (277VAC ja 110VDC (NO contact), 30VDC (NC contact) ja 20A)
 • X-12s rele laajennusyksikkö
  • Lähdöt: 8x SPST (Form 1A) relettä jaetulla maalla (2 maaliitintä)
 • X-15s DI laajennusyksikkö
  • Tulot: 8x optisesti eristettyä DI-tuloa, jaettu maa jokaiselle tulolle
 • X-22s AI laajennusyksikkö
  • Tulot: 8x tarkkuus AI-tuloa
 • Lämpötila- ja kosteusanturit

Lue koko uutinen ControlByWeb-sivustolla: Center Pivot Monitoring & Control

ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi

ControlByWeb verkkopohjaiset I/O ohjaimet ja kontrollerit ovat erittäin luotettavia ”drop-in” ratkaisuja etäohjaukseen ja -monitorointiin. Ensimmäinen tuote on jo vuodelta 2005 eli WebRelay™, joka on verkko-ohjattu rele sisältäen myös digitaalisen tulon. ControlByWeb on sittemmin valmistanut laajan valikoiman tuotteita teollisuuden automaatioon, tiedonkeruuseen ja seurantaan. Nykyisin ohjaimia ja kontrollereita on saatavilla LAN, WLAN ja mobiili yhteyksillä.

Monet heidän tuotteistaan ​​sisältävät erilaisia ​​tuloja ja lähtöjä (relelähtöjä, digitaalisia ja analogisia tuloja, 1-johdinväylän (1-Wire) lämpötilan ja kosteuden seurantaan jne.), joita voidaan käyttää elektronisten laitteiden kaukoohjaukseen ja -valvontaan. Suurin osa heidän I/O-tuotteistaan ​​tukee sähköposti-ilmoituksia, toimintojen ajoituksia, tallennusta, useita protokollia (Modbus, SNMP, SMTP …) ja monia muita ominaisuuksia.

Kaikissa ControlByWeb-tuotteissa on sisäänrakennetut verkkopalvelimet, jolloin niitä voidaan konfiguroida, monitoroida ja hallita verkkoselaimella tai ilmaisella CBW-mobiilisovelluksella. Ne toimivat kuten standardi RTU (Remote Terminal Unit), joten ne on myös helppo integroida olemassa olevaan prosessiohjaus-järjestelmään. Kummassakaan tapauksessa ei tarvita erityistä ohjelmistoa, ei ajureita asennettavaksi eikä muita ylimääräisiä veloituksellisia palveluita.

Lisäksi on saatavilla ControlByWeb-pilvipalvelu, joka tekee luonnostaan joustavasta I/O-alustasta entistäkin helpomman käytettävän ja hyödyllisemmän kuin koskaan ennen. Huomioitavaa on myös se, että pilvipalvelun käytön veloitus pohjautuu palvelun piirissä olevien laitteiden määristä, ei I/O-pisteiden (endpoint) määristä.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa