Skip to content

Costa Farms automatisoi kasvihuoneiden valvonnan ja ohjauksen ControlByWeb-ratkaisulla

Costa Farms on monikansallinen huonekasvien toimittaja, joka kasvattaa niitä 600 miljoonan dollarin arvosta vuosittain. Heidän älykkäät kasvihuoneensa edustavat puutarhamaailman edistyksellisimpiä automaatioita. He käyttävät ControlByWebin I/O -tuotteita seuratakseen antureita, jotka keräävät tietoja esimerkiksi lämpötilasta, kosteudesta, valosta, maaperän kosteudesta, suolapitoisuudesta ja muusta. ControlByWeb-laitteet ohjaavat erilaisia kasvihuonelaitteita, kuten puhaltimia, tuuletusaukkoja, moottoreita, pumppuja ja venttiilejä.

Costa Farmsin ohjausjärjestelmän, jonka osatoimittaja on ControlByWeb, oli oltava tarkka, luotettava ja skaalautuva. ControlByWeb auttoi Costa Farmsia hallitsemaan kasvunopeutta ja kasvien laatua kustannustehokkaasti.

Ympäristöolosuhteiden valvonnan lisäksi Costa Farms käyttää ControlByWeb -moduuleja ulkoilman ja auringonvalon seuraamiseen vaikuttaakseen siihen, miten kasvihuone reagoi ulkoisiin tekijöihin. Voimakkaat tuulet sulkevat tuuletusaukot, aurinkoisemmat olosuhteet vähentävät valaistusta ja voivat yhdessä lämpötilan kanssa aktivoida automatisoidut kangaspäälliset. Ohjaimet auttavat jopa työntekijöiden turvallisuutta valvomalla salamanilmaisimia ja hälytyksiä.

Yleiskuvaus sovelluksesta

Kaupalliset kasvihuoneet ja niiden valvontajärjestelmät ovat tärkeä osa puutarhanhoitoalaa. Lähes 14 miljoonaa hehtaaria on maailmanlaajuisesti peitteiden alla ja yli miljoona hehtaaria pysyvien kasvihuonerakenteiden alla. Ruoan, huonekasvien ja jopa kannabiksen kysynnän kasvaessa älykkäistä kasvihuoneista on tulossa nopeasti uusi standardi.

Kaupalliset viljelijät rakentavat älykkäitä kasvihuoneita automaatiolla parantaakseen laatua ja tuotantoa. Kasvihuoneen automatisoimiseksi tarvitaan luotettavaa valvontaa ja ohjausta, joka skaalautuu pienistä puolikiinteistä kasvihuoneista suuriin pysyviin rakenteisiin, jotka kattavat monia hehtaareja.

Ominaisuudet

 • Monitoroi lämpötila/kosteus ja maaperän kosteusantureita
 • Ohjaa puhaltimia, tuuletusaukkoja, lämmittimiä, maaperän kosteutta jne.
 • Paikallinen ja etävalvonta reaaliajassa
 • Tallentaa antureiden mittaukset
 • Lähettää sähköposti/teksti -ilmoitukset
 • Ja paljon muuta…

Yleiset ongelmat automatisoinnissa

Teolliset ohjausjärjestelmät ovat kohtuuttoman kalliita pienille toimijoille, kun taas pienemmillä ratkaisuilla ei ole edistyneitä ominaisuuksia.

Pilvipohjaiset ratkaisut vaativat veloitettavia hosting-palveluja, jotka leikkaavat voittoja, mikä vähentää älykkään automatisoinnin  etuja.

On helppoa löytää ratkaisu yhden tai muutaman suureen mittaamiseen, mutta luotettavan ja edullisen kokonaisjärjestelmän toteuttaminen on vaikeaa.

ControlByWeb™ automaatioratkaisu

Anturit ja I/O -laitteet toimivat itsenäisenä laitteena, täydellisenä ohjausjärjestelmänä tai osana kehittyneempää ohjausjärjestelmää.

Valvonta- ja ohjauslaitteet toimivat pilvipalvelusta riippumatta, joten lisämaksuja ei tarvita. Integrointi pilvipalveluun on valinnainen.

Vapaasti laajennettava I/O voi monitoroida kaikkia antureita ja ohjata moottoreita, valoja, tuulettimia, tuuletusaukkoja, venttiilejä, pumppuja ja paljon muuta.

Kuinka ControlByWeb™ toimii?

Etäohjaus ja etämonitorointi
Usein kysytyt kysymykset

Kasvihuoneen monitorointijärjestelmä käyttää antureita mittaamaan lämpötilaa, kosteutta, maaperän kosteutta, maaperän pH -arvoa, UV -arvoa ja paljon muuta ja välittää nämä tiedot joko ohjausjärjestelmään tai vastuulliselle henkilölle, joka voi reagoida mittaustulosten mukaisesti.

Älykäs kasvihuone on kasvihuone, joka käyttää antureita ja automaattista ohjausta havaitakseen ja ylläpitääkseen aktiivisesti ihanteellisen kasvuympäristön lämmittimien, ilmanvaihtolaitteiden, valaistuksen, kastelun jne. avulla.

Kasvihuoneen ohjausjärjestelmät koostuvat antureista, ohjaimista ja ohjelmoidusta logiikasta, joka käynnistää toimenpiteet anturilukemien perusteella. Perus esimerkki on lämpötilan säätö, jolloin lämpötila-anturi lähettää mittaustiedot säätimelle, joka on ohjelmoitu aktivoimaan tai deaktivoimaan sekä lämmittimet, tuuletusaukot että myös tuulettimet ylläpitämään sopivaa lämpötila-aluetta kasvihuoneessa.

Kasvihuoneen automatisointi voi olla melko yksinkertainen tehtävä tai se voi olla suuri tehtävä riippuen toimenpiteen koosta ja laajuudesta. Perusautomaatio saavutetaan valitsemalla prosessi, joka on ihanteellinen automatisointiin, kuten lämpötilan säätö. Asennetaan ensin anturi, joka havaitsee keskeiset tiedot, kuten lämpötilan. Toiseksi asennetaan ohjain, kuten X-420 kontrolleri, joka voi lukea anturin lukeman ja käyttää ohjelmoitavaa logiikkaa, joka käynnistää sitten ohjausprosessin. Kolmanneksi otetaan käyttöön laitteet, jotka voidaan käynnistää (kuten lämmitin, tuuletin tai ilmanvaihto) X-420:lla ylläpitämään ihanteellista kasvuympäristöä.

Kasvihuoneissa yleisesti käytettyjä antureita ovat seuraavat:

 • Lämpötila
  • Ilman lämpötila
  • Kasvualustan lämpötila
  • Kasvin lämpötila
 • Kosteus
 • Kasvualustan kosteus
 • Valoisuus
 • Hiilidioksidi
 • Säätila
  • Tuulen nopeus ja suunta
  • Sateisuus
 • Kulunvalvonta
 • Sähkönsyötön tila ja saatavuus

Lue koko uutinen ControlByWeb-sivustolla: Smart Greenhouse Automation

ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi

ControlByWeb verkkopohjaiset I/O ohjaimet ja kontrollerit ovat erittäin luotettavia ”drop-in” ratkaisuja etäohjaukseen ja -monitorointiin. Ensimmäinen tuote on jo vuodelta 2005 eli WebRelay™, joka on verkko-ohjattu rele sisältäen myös digitaalisen tulon. ControlByWeb on sittemmin valmistanut laajan valikoiman tuotteita teollisuuden automaatioon, tiedonkeruuseen ja seurantaan. Nykyisin ohjaimia ja kontrollereita on saatavilla LAN, WLAN ja mobiili yhteyksillä.

Monet heidän tuotteistaan ​​sisältävät erilaisia ​​tuloja ja lähtöjä (relelähtöjä, digitaalisia ja analogisia tuloja, 1-johdinväylän (1-Wire) lämpötilan ja kosteuden seurantaan jne.), joita voidaan käyttää elektronisten laitteiden kaukoohjaukseen ja -valvontaan. Suurin osa heidän I/O-tuotteistaan ​​tukee sähköposti-ilmoituksia, toimintojen ajoituksia, tallennusta, useita protokollia (Modbus, SNMP, SMTP …) ja monia muita ominaisuuksia.

Kaikissa ControlByWeb-tuotteissa on sisäänrakennetut verkkopalvelimet, jolloin niitä voidaan konfiguroida, monitoroida ja hallita verkkoselaimella tai ilmaisella CBW-mobiilisovelluksella. Ne toimivat kuten standardi RTU (Remote Terminal Unit), joten ne on myös helppo integroida olemassa olevaan prosessiohjaus-järjestelmään. Kummassakaan tapauksessa ei tarvita erityistä ohjelmistoa, ei ajureita asennettavaksi eikä muita ylimääräisiä veloituksellisia palveluita.

Lisäksi on saatavilla ControlByWeb-pilvipalvelu, joka tekee luonnostaan joustavasta I/O-alustasta entistäkin helpomman käytettävän ja hyödyllisemmän kuin koskaan ennen. Huomioitavaa on myös se, että pilvipalvelun käytön veloitus pohjautuu palvelun piirissä olevien laitteiden määristä, ei I/O-pisteiden (endpoint) määristä.

Tutustu tuotteisiin oheisen linkin kautta: ControlByWeb – Etäohjaus ja etämonitorointi
Jaa sähköpostilla
Jaa Linkkarissa
Twiittaa
Jaa Facessa