Saksalainen tekoälyn tutkimuskeskus (DFKI) käyttää Perlen tuotteita tiedonsiirtoon virtuaalitodellisuuden (VR) ympäristöjen luomiseen
- Julkaistu
- Kirjoittajana Timeless Technology
Perle IRG-reitittimien ja IDS-kytkimien erittäin vähän virtaa kuluttavan suunnittelun ansiosta ne ovat ihanteellisia käytettäviksi akkukäyttöisessä ympäristössä.
Siemenvalmistajat käyttävät viljelykasvilajikokeita arvioidakseen ja kehittääkseen tyyppejä, jotka ovat kestäviä, taudinkestäviä ja tuottavat parhaan sadon. Nämä kokeet ovat kalliita ja työvoimavaltaisia, koska ne vaativat jatkuvaa seurantaa laadun määrittämiseksi kasvin ominaisuuksien kuten korkeuden, tilavuuden ja värin perusteella. Siksi Saksan tekoälyn tutkimuskeskuksen (DFKI, Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz) tutkijat kehittävät virtuaalista jalostuspuutarhaa testatakseen automaation ja virtuaalitodellisuuden (VR) käyttöä viljelykasvien lajikkeiden kokeissa osana tutkimusprojektia PORTAL. (28DK111B20), jonka perusti Saksan liittovaltion elintarvike- ja maatalousministeriö.
DFKI on luonut liikkuvan anturialustan, joka koostuu Saga Robotics Thorvald Platformiin perustuvasta akkukäyttöisestä robotista, nimeltä Valdemar, ja tukiasemakontista, jossa Valdemar on suojattu myrskyiltä ja ilkivallalta, kun se lataa tietoja ja lataa akkua.
Valdemar voi matkustaa yli 4 kilometriä, joka kattaa noin 6 000 neliömetrin alueen ja kaapata noin 2 teratavua tietoa eri kehitysvaiheissa olevista kasveista useiden anturien ja kameroiden avulla. Nämä tiedot pakataan ja käsitellään tukiasemakontissa ja ladataan sitten pilvipohjaiseen datakeskukseen 5G:n yli jatkokäsittelyä varten kolmiulotteisen kartan luomiseksi kasvatuspuutarhasta VR-ympäristössä.
DFKI:n robottiohjauksen tiimipäällikkö Christoph Tieben kommentoi: ”VR-teknologioiden käyttö avaa useita uusia mahdollisuuksia kuten tonttien immersiivisen tarkastuksen koepaikasta ja viljelyjaksosta riippumatta. Lisäksi kasvien luokittelu virtuaalisessa jalostuspuutarhassa avaa mahdollisuuksia interaktiiviseen koneoppimiseen, koska tiedot voidaan tallentaa ja merkitä tietojoukkojen luomista varten. Tältä pohjalta voidaan kehittää automaatio- tai suositusjärjestelmiä.”
Ensimmäinen tehtävä oli yhdistää eri anturit ja kamerat tiedonkeruuta varten. IDS-305-XT teollisuus Ethernet-kytkin valittiin sen kompaktin koon vuoksi, joka mahtuu ahtaaseen tilaan ja sekä sen kykyä toimia ympäristössä, joka on alttiina tärinälle, iskuille ja -40 °C – 75 °C lämpötiloille. IDS-305-XT:llä on tärkeä rooli runkoverkossa mahdollistamalla yksittäisten ohjauskomponenttien reaaliaikaisen kellon synkronoinnin ja ProfiNet-tuen vikasietoisen PLC:n integroimiseksi. Toinen tehtävä oli tietojen lataaminen tukiaseman konttiin ja sen jälkeen siirtäminen pilvipohjaiseen datakeskukseen.
Tieben selittää: ”Koska Valdemar on akkukäyttöinen ja tukiaseman kontti toimii aurinko- ja tuulivoimalla, asennettujen laitteiden tarvittiin kuluttaa mahdollisimman vähän virtaa. Tätä työtä varten testasimme Perlen, Cradlepointin ja Sierra Wirelessin reitittimiä. Ja Perlen virrankulutus oli puolet kilpailevista tuotteista. Se, että Perlessä ei ollut SIM-kortin tunnistusongelmia, joita meillä oli muilla, teki päätöksestämme valita IRG-reitittimet helpoksi.”
Perle IRG -reitittimet on suunniteltu toimimaan rajoitetuilla virtalähteillä kuluttamalla alle 1 watin lepotilassa ja 52 mW valmiustilassa. Tämä tekee niistä ihanteellisia akku-, aurinko- ja tuulivoimaloihin. Ne täyttävät myös kaikki ympäristövaatimukset pienen koon, kestävän painevaletun alumiinin IP54-kotelon, MIL-STD-810G-sertifioidun iskun- ja tärinänkestävyyden sekä -40 °C – 70 °C käyttölämpötilojen ansiosta.
IRG5541+ LTE -reititin on asennettu Valdemariin ja IRG7440 5G -reititin sijaitsee tukiaseman sisällä ylläpitämään jatkuvaa VPN LTE -yhteyttä robotin ja kontin välillä. Kun Valdemar palaa tukiaseman konttiin, tiedot siirretään automaattisesti paikallisen WLAN 6E -verkon kautta. Tukiaseman prosessointilaitteisto pakkaa ja pienentää dataa ennen kuin ne ladataan pilvipohjaiseen datakeskukseen yön yli käyttämällä Perle IRG7440 5G -reititintä.
Tietoja DFKI:sta
Saksan tekoälyn tutkimuskeskus (DFKI) on toiminut voittoa tavoittelemattomana julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuutena (PPP) vuodesta 1988. Nykyään sillä on toimipisteitä Kaiserslauternissa, Saarbrückenissä, Bremenissä ja Niedersachsenissa sekä laboratorioita Berliinissä ja Darmstadtissa että sivuliikkeet Lübeckissä ja Trierissä. DFKI yhdistää tieteellisen huippuosaamisen ja kaupallisesti suuntautuneen arvonluonnin yhteiskunnalliseen tietoisuuteen ja on kansainvälisen tiedeyhteisön tunnustettu merkittäväksi ”huippuosaamisen keskukseksi”. Tekoälyn alalla DFKI on keskittynyt ihmiskeskeisen tekoälyn tavoitteeseen yli 30 vuoden ajan. Tutkimus on sitoutunut olennaisiin, tulevaisuuteen suuntautuviin sovellusalueisiin ja yhteiskunnallisesti olennaisiin aiheisiin. Tällä hetkellä DFKI:llä on noin 1 460 työntekijää yli 65 maasta ja se kehittää tulevaisuuden innovatiivisia ohjelmistoteknologioita. Vuoden 2021 rahoitusbudjetti oli 76,3 miljoonaa euroa.
Lue alkuperäinen lehdistötiedote Perlen sivuilla: German Research Center for Artificial Intelligence use Perle for data transmission to create virtual reality (VR) environments
Perle Systems – Tietoliikenne ja teollinen IoT
Perlellä on laaja valikoima tiedonsiirto, tietoliikenne ja teollinen Internet (IoT) tuotteita soveltuen organisaatioille, joiden on muodostettava luotettavat verkkoyhteydet useisiin paikkoihin, lähetettävä turvallisesti kriittistä ja arkaluontoista tietoa tai valvottava ja ohjattava verkossa olevia laitteita etänä.
Perle Systems on kasvattanut liiketoimintojaan vuodesta 1976 alkaen keskittymällä tutkimus- ja kehitysinvestoinneissa verkkolaitteiden, niiden ominaisuuksien ja toiminnallisuuden kehittämiseen ja siten vastaamaan eri toimialojen muuttuneita tarpeita. Perlen tuotteilla on korkeat MTBF-arvot ja ne on valmistettu luotettavista komponenteista, jotka kestävät ankaria ympäristöjä ja jotka toimivat saumattomasti yhteen verkkoarkkitehtuurin kanssa.
Perlen asiakkaiden joukossa on monia maailman tunnetuimpia nimiä kuten Siemens, Fujitsu, GE, Lockheed Martin, Ticketmaster, Kennedy Space Center, HP, Marriott International, Heinz, Tesco, Telefonica ja Orange.
Perle Systems on ollut osa PHOENIX CONTACT konsernia vuodesta 2016 alkaen.