AV- ja IT-laitteiden ohjaus ja suojaus kytkettävällä GUDE Systems AC/DC PDU virranjakeluyksiköllä
- Julkaistu
- Kirjoittajana Timeless Technology
GUDE virranjakeluyksikkö (PDU) mahdollistaa jopa 21 liitetyn AC ja DC jännitteisen laitteen ohjaamisen, kulutusmittauksen ja olosuhdevalvonnan.
Expert Power Control 8291 virranjakeluyksikköä käytetään ammattimaisissa asennuksissa, joissa on tarve ohjata AC/DC -pohjaisten AV- ja IT-laitteiden jännitteensyöttöä. Lisäksi tämä PDU mahdollistaa myös siihen kytkettyjen laitteiden kulutuksen mittauksen ja ympäristön olosuhteiden valvonnan.
8291-virranjakeluyksikköön voidaan liittää jopa 21 AV- ja IT-laitetta käyttäen neljää erilaista jännitettä: 17 kappaletta 24V, 12V ja 5V (DC) ja 4 kappaletta 230V (AC). PDU-laitteen liittimien tyypit ovat 4x AC (IEC C13) ja 17x DC (pistoliitin ja USB A). Integroitu teollinen virtalähde tekee päätelaitteiden usein epäluotettavista virtalähteistä tarpeettomia. Kompaktin rakenteensa ja metallikotelonsa ansiosta PDU vie vain yhden korkeusyksikön 19 tuuman räkeissä.
Käyttöönoton jälkeen käyttäjät hyötyvät seuraavista eduista AC/DC PDU:n kanssa. Napsauta otsikkoa saadaksesi lisätietoja:
Liitettyjen laitteiden uudelleenkäynnistys auttaa sovelluksia ja laitteita palautumaan käyttöön vikatilanteen jälkeen: joko automaattisesti vahtikoira-ajastimella tai etäohjauksella integroidun verkkosovelluksen kautta. Lisäksi tehon ja jäännösvirran valvonta estää järjestelmän kriittiset tilat asennuskohteessa.
Oikosulkusulakkeet lähtöä kohti (eFuse) estävät muiden kuormien vaurioitumisen. Lisäksi integroitu tyypin 3 ylijännitesuoja varmistaa paremman käyttöturvallisuuden.
Integroidut energiamittarit tarjoavat virrankulutuksen tarkan mittaamisen ja mahdollistavat energiansäästöpotentiaalin hyödyntämisen.
Virranjakeluyksikkö vie vain yhden korkeusyksikön telineestä ja mahdollistaa monien IT- ja AV-laitteiden suoran kytkemisen PDU:n integroidun virtalähteen ansiosta. Yksittäisten päätelaitteiden tilaa vievät pistorasiat voidaan tällöin poistaa.
Lämpötilan, kosteuden ja ilmanpaineen seuranta asennusympäristössä erillisten antureiden avulla. Tämä mahdollistaa etukäteen kriittisten olosuhteiden syntymisen ennalta ehkäisevillä toimenpiteillä.
Ominaisuudet
- 21 liitäntää, jotka ovat kukin erikseen kytkettävissä laitteeseen tai etänä HTTPS ja SNMP kautta
- Liitettyjen laitteiden etävalvonta ja kytkentä: tapahtumapohjainen kytkentä, etäkäynnistys, ohjelmoitavat päälle / pois-jaksot, automaattinen käynnistysviive käynnistysvirran rajoittamiseksi
- Kuormalähtöjä voidaan vaihtaa, kun anturin ennalta asetetut raja-arvot ylitetään
- 17 kytkettävää virtalähtöä DC jännitteellä 24V, 12V ja 5 V (maks. 4 A) ja 4 kytkettävää virtalähtöä 230V AC jännitteellä (maks. 10 A)
- Virran, jännitteen, vaihekulman, tehokertoimen, taajuuden, aktiivisen, näennäisen ja loistehon mittaus
- Jäännösvirran valvonta (RCM tyyppi A)
- Vikaturvallinen virtalähde integroituna (maks. 300 W)
- Parempi suoja integroidun ylijännitesuojauksen ja eFuse-suojauksen kautta kuormaa kohti
- Sijainnista riippumaton etäohjaus verkkoliittymän kautta
- Helposti luettava LED-näyttö kokonaisvirran, IP-osoitteen, anturiarvojen ja virheilmoitusten näyttämiseen
- Ympäristön seuranta lisävarusteena saatavien antureiden (lämpötila, kosteus, ilmanpaine) ansiosta
- Hälytysten ja viestien luominen (sähköposti, syslog ja SNMP trapit)
- IPv6, SNMPv3, SSL, Telnet, Radius ja Modbus TCP tuki
- Helppo integrointi AV-ohjausjärjestelmiin
- Alhainen kulutus
- Kehitetty ja valmistettu Saksassa
Lataa ja tutustu (pdf-tiedosto): Sustainable operation of media technology systems in meeting rooms
Lue artikkeli: Increase energy efficiency with Paessler PRTG Network Monitor and metering PDUs from GUDE
GUDE Systems – PDU virranjakeluyksiköt
PDU (virranjakeluyksikkö) on periaatteessa jatkojohto, joka asennetaan ennen kaikkea 19 tuuman palvelinkaappeihin joko vaaka- tai pystysuunnassa. Nämä kaapit ovat usein palvelinkokoja, joita käytetään palvelinkeskuksissa ja palvelintiloissa. PDU jakaa virran eri laitteille, kuten palvelimille ja kytkimille. Erilaiset laiteliitännät ovat mahdollisia, joista yleisimmät ovat IEC C13, IEC C19 ja turvapistorasiat.
PDU-laitteita on periaatteessa kahta tyyppiä:
✔ Passiivinen PDU: Se on yksinkertainen jatkojohto, joka vain jakaa virtaa.
✔ Aktiivinen PDU: Tehonjaon lisäksi aktiivisella PDU:lla on lisätoimintoja. Sitä voidaan valvoa ja ohjata dataliitännän kautta. Siten aktiivinen PDU kommunikoi LAN-liitännänsä käyttäen TCP/IP:tä sekä protokollia kuten SNMP, Modbus ja HTTP/HTTPS. Tällä tavalla PDU mahdollistaa etäohjauksen ja integroinnin valvontaohjelmistoihin.
Lisäksi PDU-laitteeseen voidaan liittää erilaisia antureita mittaamaan esimerkiksi laitetilan lämpötilaa ja kosteutta. Määrittämällä antureille kynnysarvot ja jos joku tallennetuista kynnysarvoista ylitetään, aktiivinen PDU-laite lähettää hälytyksen välittömästi sähköpostitse halutuille henkilöille.
Aktiivisten PDU:iden sisällä voidaan lisäksi tehdä ero kytkettävien ja mittarillisten virranjakeluyksiköiden välillä. Näitä PDU-laitteita kutsutaan usein myös älykkäiksi virtalähteiksi.