Timeless Technology
Tietoliikenne, teollinen internet ja mittaustekniikka

VScom – Teollisuustietoliikenne

Etusivu Tietoliikenne, teollinen Internet VScom – Teollisuustietoliikenne

Saksalainen Vision Systems (VScom) on erikoistunut teollisuuselektroniikka, automaatio ja tietoliikenne tuotteiden suunnitteluun sekä valmistamiseen.

Sarjaporttipalvelimet (M2M), ARM sulautetut teollisuustietokoneet, VPN reitittimet, USB-to-RS adapterit, CAN bus muuntimet ja Modbus Gateway.

Sarjaporttipalvelimet

VScom NetCom+ tietoturvalliset Serial-to-Ethernet -laitepalvelimet (sarjaporttipalvelimet) ovat pieniä RISC-pohjaisia teollisuustietokoneita, joiden avulla voidaan ohjata ja kerätä tietoa RS-232/422/485 laitteilta internetin yli käyttäen LAN-, WLAN- tai 3G/4G-yhteyksiä.

USB to Serial adapterit

USB to Serial adaptereilla lisätään tietokoneeseen sarjaportteja (RS232/422/485) mahdollistaen näin dataliikenteen USB:n ja sarjalaitteiden välillä. Adapterit lisäävät Windowsin COM-portit USB-liitynnän kautta ja ne ovat yhteensopivia kaikkien Windows versioiden kanssa. Adaptereissa on myös sisäänrakennetut ajurit Linux Kernelille. Tuki löytyy myös iOS käyttöjärjestelmälle.

VPN reitittimet

Teollisuus VPN reitittimien (VPNRouter) avulla on mahdollista toteuttaa oma yksityinen VPN sovellusverkko, jonka kautta voidaan hallita ja monitoroida turvallisesti etäreitittimiin kytkettyjä tuotantolaitteita, mittalaitteita tai tiedonkeruulaitteita. VPN-yhteyksien (SSL/TLS ja AES-256 pohjaisten) muodostaminen on helppoa ja nopeaa kehittyneellä konfigurointi-sovelluksen avulla.

Sulautetut teollisuustietokoneet

Alekto ja Baltos OnRISC teollisuustietokoneet pohjautuvat tehokkaisiin ARM-prosessoreihin ja ne toimitetaan täydellä DEBIAN GNU/Linux käyttöjärjestelmällä. Laitteissa on runsaat liitännät (RS232/422/485, digital I/O, I²C, CAN Bus, USB…), joten niitä voidaan käyttää monissa sovelluksissa kerämään tietoa ja ohjaamaan eri laitteita. Tietoliikenneyhteyksinä toimivat mallista riippuen LAN, WLAN ja/tai 3G.

CAN Bus muuntimet

CAN Bus -muuntimilla voidaan kytkeä tietokone CAN bus -teollisuusverkkoon niin teollisuusautomaatiossa kuin myös ajoneuvoissa. VScomin CAN bus muuntimet tukevat CANopen -protokollaa ja Bosch BUSMASTER sekä CANHacker. Mallit: USB to CAN ja Ethernet to CAN (myös WLAN-malli). USB ja CAN portit ovat ESD-suojattuja. ISO-malleisssa on 2.5kV eristys CAN bus -puolella.

Modbus gateway

ModGate+ -laitteet yhdistävät verkon Modbus-käytävään. Ne muuttavat verkon Modbus/TCP -liikenteen sarjaliitäntäyhteyden Modbus/RTU tai Modbus/ASCII -liikenteeksi. Sarjaliitäntä voi ohjata yhtä RS232-laitetta tai RS485-moodissa voidaan ohjata useita laitteita. Mallit: 1 – 8 porttiset: RS232/42/485, LAN ja WLAN