Timeless Technology
Tietoliikenne, teollinen internet ja mittaustekniikka

Viisi kysymystä, jotka kannattaa esittää valittaessa teollisuus Ethernet-kytkin toimittajaa

Etusivu Uutiset Viisi kysymystä, jotka kannattaa esittää valittaessa teollisuus Ethernet-kytkin toimittajaa

Uutisia yritykseltä Timeless Technology

Ethernetin käyttö laajenee jatkuvasti teollisuudessa, missä laitteiden täytyy toimia jopa -40°C … +75°C lämpötiloissa sekä kestää tärinää ja iskuja. Laitteiden pitää olla luotettavia, jotta voidaan lisätä tuottavuutta, parantaa laatua ja materiaalin hallintaa sekä vähentää käyttökustannuksia.

Ethernet-kytkimet näyttelevät tärkeää osaa teollisuusverkoissa ja alla on viisi kysymystä, jotka kannattaa kysyä, kun valitsee teollisuus Ethernet-kytkinten toimittajaa.

1. Käyttääkö toimittaja tuotteissaan tunnettujen valmistajien kytkin ja PHY mikropiirejä varmistaakseen luotettavuuden ja yhteen toimivuuden verkkosi kanssa?

Tarkista MTBF-luku (Mean Time Between Failures eli keskimääräinen aika laitteen vikaantumiseen sen edellisestä alkuperäiseen kuntoon saattamisesta) valmistajan verkkosivuilta. Jos MTBF-luku on korkea, voit luottaa siihen, että valmistuksessa on käytetty laadukkaita komponentteja. Jos MTBF-luku on alhainen tai sitä ei ole ilmoitettu, niin silloin varovaisuus kannattaa. Perlen DIN teollisuuskytkimissä käytetään vain kestäviä ja luotettavia komponentteja tunnetuilta valmistajilta, jolloin voit olla varma luotettavuudesta ja yhteen toimivuudesta verkkosi kanssa.

2. Onko kytkimessä käytetty lämpötilaluokiteltuja komponentteja ja onko kytkinten toimivuus testattu olosuhdekaapissa?

Markkinoilla on paljon teollisuuskytkimiä, joiden valmistajat väittävät niiden toimivan -40°C … +75°C lämpötiloissa, mutta niissä on todellisuudessa käytetty komponentteja, joita käytetään kuluttajatuotteissa. Kun nämä tuotteet altistuvat joko hyvin korkeisiin tai alhaisiin lämpötiloihin, niin ne vikaantuvat ennemmin tai myöhemmin. Esimerkiksi piirikorteilla olevien mikropiirien ylikuumeneminen aiheuttaa ennenaikaisen tuotteen vikaantumisen. Tai ei-lämpötilaluokitellut liittimet eivät muodosta kunnon kontaktia laitteen ja kaapeleiden välillä. Perlen teollisuuskytkimien jokainen komponentti on suunniteltu ja testattu toimimaan joko -10°C … +60°C (standardi mallit) tai -40°C … +75°C (XT-mallit) lämpötiloissa.

3. Onko kytkimessä kahdennettu tehonsyöttö virtakatkojen varalle?

Kahdennettu tehonsyöttö ylijännite- ja virtapiikkisuojalla vähentää tuotantokatkoja, jos ensisijainen teholähde vikaantuu, mutta toinen teholähde on heti toiminnassa. Estojännitesuojaus on myös suositeltavaa.

4. Onko kytkimen kotelo muovia vai metallia?

Kestävä metallikotelo tarjoaa erinomaisen EMC suorituskyvyn ja korroosiosuojauksen.

5. Onko valmistajalla laaja mallivalikoima, josta löytyy sopivat tuotteet eri kohtiin tuotannossa?

Perlellä on yksi laajimmista teollisuus Ethernet-kytkin valikoimista, käsittäen yli 700 tuotetta: 5 – 10 porttiset Ethernet, kuitu ja PoE porteilla.

Linkki Perle Systems tuotteisiin sivuillamme: Perle Systems

Kerron mielelläni lisätietoja, joten ota yhteyttä!

Kari Ruhanen
+358449988238
kari.ruhanen@timeless.fi