Timeless Technology
Tietoliikenne, teollinen internet ja mittaustekniikka

Teknisen tilan tai laitetilan etävalvonta mobiiliverkon tai LAN/WLAN-verkon kautta.

Etusivu Uutiset Teknisen tilan tai laitetilan etävalvonta mobiiliverkon tai LAN/WLAN-verkon kautta.

Uutisia yritykseltä Timeless Technology

Teknisten tilojen etävalvonnassa on pääosin kyse tilojen lämpötilan seurannasta, ovi-valvonnasta, vesivahingon havaitsemisesta ja tulipalosta hälyttämisestä. Riippuen kohteen sijainnista voidaan valvonta tehdä langattomasti mobiiliverkon yli tai LAN/WLAN-verkon kautta, mikäli tilassa on lähiverkko-yhteys.

Valvonta mobiiliverkon yli

HW group Ares 12 toimintaperiaate | Timeless Technology

Valvottavaan tilaan asennetaan ARES GSM/GPRS monitorointilaite, johon voidaan kytkeä useampiakin lämpötila-antureita (max. 14 anturia) riippuen tilan koosta. Lämpötila-antureille määritellään ylä- ja alarajat ja jos mittaustulos menee raja-arvojen ulkopuolelle, niin ARES lähettää hälytyksen SMS-viestinä (tai sähköposti-viestinä) halutuille henkilöille (max. viidelle henkilölle). Laitteeseen voidaan myös määritellä, että SMS-viestin lisäksi laite soittaa ko. henkilöille. Tekstiviestin ja sähköpostin viestin sisältö voidaan määritellä halutunlaiseksi. Tämän lisäksi hälytykset menevät automaattisesti SensDesk web-portaaliin kuten sinne myös lähetetään tehdyt lämpötila-mittaukset 15 min välein.

Perusversiossa ARES-yksikössä on 2 kpl digitaalista sisääntuloa (DI), joihin voidaan kytkeä esimerkiksi vuotoanturi (joko 1D tai 2D malli) vesivahinkojen havaitsemiseen ja ovi-anturi oven valvontaan.  Järjestelmään voidaan liittää myös optinen palovaroitin, joka tunnistaa savun, muttei reagoi kohonneeseen lämpötilaan. Optinen palovaroitin soveltuu erityisesti tiloihin, joissa laitteiden aiheuttama lämpötila voi aktivoida tavanomaisen palovaroittimen. Tarvittaessa voidaan digitaalisten sisääntulojen määrää kasvattaa laajennusyksiköllä, joka kasvattaa DI-liitäntöjen määrää neljällä kappaleella.

ARES-yksikkö hälyttää vesivuodosta, oven avauksesta ja palon syttymisestä samoin kuin edellä kuvatussa lämpötila-hälytyksessä. Digitaalisten sisääntulojen tilat (normaali/hälytys) ovat myös nähtävillä SensDesk-portaalissa. Tarvittaessa voidaan ARES 12 -yksikköön liittää erillinen releyksikkö, johon voidaan liittää esimerkiksi sireeni, joka menee päälle esim. oven avauksesta.

ARES 12 -yksikössä on myös akkuvarmistus sähkönsyöttö häiriöiden varalle. Akkuvarmistuksella pystytään takaamaan jatkuva valvonta vähintään kolmen tunnin ajaksi, vaikka sähköt olisivat poissa valvottavasta tilasta. Ares 12 myös valvoo oman akun varausastetta ja laitteen syöttöjännitettä, jolloin saadaan myös hälytykset eteenpäin, mikäli sähkönsyöttö valvottavaan tilaan on poikki.

ARES-yksiköitä konfiguroidaan ja monitoroidaan keskitetysti ilmaisen SensDesk web-portaalin kautta, johon on saatavilla SensDesk appsit Android ja iPhone älypuhelimille.

Valvonta LAN tai WLAN verkon kautta

Mikäli valvottavaan tilaan on vedetty kiinteä lähiverkkoyhteys tai saatavilla on WLAN, voidaan ylläkuvatut toiminnot toteuttaa LAN/WLAN -verkon kautta. Kiinteän verkkoon kytkettäviä valvontalaitteita on saatavilla eri malleja riippuen valvottavan tilan koosta: antureiden määrä voi olla max. 42 kappaletta ja ilmaisimien määrä max. 12 kappaletta per laiteyksikkö.

HWg STE2 WLAN LAN PoE lämpötila kosteus monitorointi | Timeless TechnologyEsimerkkinä HWg-STE2, johon voidaan kytkeä kolme anturia (1-Wire) ja kaksi ilmaisinta (palovaroitin, ovianturi, vuotovahti…). STE2 voidaan liittää joko kiinteään LAN-verkkoon (tukee myös PoE) tai WLAN-verkkoon.

Lataa tuote-esitteet (pdf):

Linkki tuotteisiin sivuillamme: HW group

Kerron mielelläni lisätietoja, joten ota yhteyttä!

Kari Ruhanen
+358449988238
kari.ruhanen@timeless.fi