Timeless Technology
Tietoliikenne, teollinen internet ja mittaustekniikka

Sensorist julkaisi langattomaan lämpötila/kosteus dataloggeriin kytkettävän anturin ilmanpaineen mittaamiseen esimerkiksi puhdastiloissa.

Etusivu Uutiset Sensorist julkaisi langattomaan lämpötila/kosteus dataloggeriin kytkettävän anturin ilmanpaineen mittaamiseen esimerkiksi puhdastiloissa.

Uutisia yritykseltä Timeless Technology

Langattomia dataloggereita valmistava tanskalainen Sensorist julkisti uuden anturin, joka on erityisesti kohdistettu puhdastilojen ilmanpaineen mittaamiseen ja valvontaan. Uusi anturi mahdollistaa puhdastilojen lämpötilan, kosteuden ja ilmanpaineen mittaamisen langattomilla Sensorist PRO dataloggereilla.

Mittaustulokset kerätään automaattisesti pilvipalveluun ja käyttäjä voi seurata reaaliajassa mittauksia tai tutkia tehtyjä jo mittaustuloksia halutulla aikavälillä joko web-käyttöliittymän tai Android/iOS sovelluksen kautta. Näin mittausdatan ja tulosten arkistoinnin tarve häviää kokonaan Sensorist PRO:n myötä, sillä kaikki data varastoidaan automaattisesti verkkoon, missä sitä voidaan tarkastella ja raportteja printata aina tarvittaessa. Mikäli mittauspisteille on lisäksi määritelty esimerkiksi hälytysrajat, lähettää pilvipalvelu automaattisesti joko sähköpostiviestin ja/tai “PUSH” mobiiliviestin halutuille henkilöille, mikäli tehty mittaus on asetettujen rajojen ulkopuolella.

Sensorist PRO langattomat dataloggerit | Timeless Technology

Sensorist PRO mittausverkko koostuu keskittimistä ja niihin langattomasti kytkettävistä dataloggereista. Dataloggereissa on sisäiset lämpötila ja kosteusanturit, jonka lisäksi niihin voidaan kytkeä myös ulkoisia antureita. Kukin dataloggeri lähettää tehdyt mittaustulokset halutulla mittausvälillä keskittimelle ja keskitin välittää ne edelleen pilvipalveluun. Keskitin voidaan kytkeä jo olemassa olevaan reitittimeen tai suoraan LAN-pistorasiaan sen mukana tulevalla RJ45-kaapelilla.

Tiedonsiirto keskittimien ja dataloggereiden välillä tapahtuu veloituksettomalla ISM-taajuudella (868 MHz) ja näköetäisyys-kantama on 800 metriä (rakennusten sisällä n. 100m). Keskitin liikennöi internettiin ainoastaan ulospäin (outbound) eli useimmissa tapauksissa ei ole tarvetta muuttaa yrityksen tietoverkon palomuuri-asetuksia.

Mittausverkon paikallista kattavuutta voidaan kasvattaa ns. master-slave periaatteella, jolloin yksi keskitin toimii master-yksikkönä ja muut keskittimet slave-yksikköinä. Mittausverkkoon kuuluvat dataloggerit valitsevat tällöin itsenäisesti sen keskittimen, johon on paras langaton yhteys.

Ilmanpaine-anturin tekniset tiedot:

  • mittayksikkö: hPa
  • mittausalue: 500 – 1100 hPA
  • mittaustarkkuus: ±1 hPA
  • suhteellinen mittaustarkkuus: ±0.05 kPA
  • käyttölämpötila: -20 °C … 50 °C
  • koko: 31 x 23 x 9 mm
  • kaapelin pituus: 50 cm (anturi kytketään kaapelilla lämpötila/kosteus dataloggeriin)

Anturi on saatavilla helmikuu 2018 alussa.

Lue lisää Sensorist PRO langattomista dataloggereista

PS: Sensorist nimettiin tammikuussa “World Food Innovation Awards 2018” tapahtumassa nimikkeellä: “Best Technology Innovation”.

Kerron mielelläni lisätietoja, joten ota yhteyttä!

Kari Ruhanen
+358449988238
kari.ruhanen@timeless.fi