Timeless Technology
Tietoliikenne, teollinen internet ja mittaustekniikka

Betonivalun kosteuden ja lämpötilan mittaus langattomilla sekä paikallisella näytöllä varustetuilla Sigfox-antureilla.

Etusivu Uutiset Betonivalun kosteuden ja lämpötilan mittaus langattomilla sekä paikallisella näytöllä varustetuilla Sigfox-antureilla.

Uutisia yritykseltä Timeless Technology

Betonivalun lämpötilan ja kosteuden mittaamisella varmistetaan se, että betonivalu on riittävästi kuivunut ennen sen jatkokäsittelyä. Mittaamisella myös lyhennetään rakennusaikaa, koska rakennuttajalla on tarkka tieto kuivumisesta eikä tarvitse käyttää varoaikoja.

Yleisin menetelmä on ns. porareikämittaus, jossa mitataan betonin lämpötilaa ja betonin huokosten suhteellista kosteutta (RH) halutulta syvyydeltä. Betoniin porataan reikä, joka puhdistetaan ja reikään asennetaan mittausputki tai sähköputki, jonka sisään asennetaan lämpötila/kosteus –anturi. Mittausputken ja betonin rajapinta tiivistetään vesihöyrytiiviillä kitillä (esim. sinitarra), jolloin ulkoinen lämpötila/kosteus ei vaikuta mittaustuloksiin. Lämpötila/kosteus –anturi lähettää mittaustulokset halutulla mittausvälillä Sigfox-verkon kautta pilvipalveluun ja näyttää myös mittaustulokset anturin omalla näytöllä.

Toinen tapa on laittaa valuvaiheessa betonivalun sisään messinkinen putki, jonka sisään lämpötila/kosteus anturi laitetaan sekä tiivistetään mittausputken ja valun rajapinta yllä kuvatun mukaisesti. Tämä tapa mahdollistaa betonivalun kovettumis-prosessin valvonnan, jotta tiedetään milloin valun tukirakenteet voidaan poistaa.

Sigfox IoT anturi pilvipalvelu | Timeless Technology

Comet System Sigfox IoT anturit

Comet Sigfox IoT anturit mittaavat lämpötilaa, kosteutta, kastepistettä ja paine-eroja sekä lukevat DI-tuloja. Anturit tekevät mittaukset yhden minuutin väliajoin ja mittaustulokset näytetään anturin LCD-näytöllä sekä lähetetään  Sigfox-verkon kautta Comet Cloud pilvipalveluun halutuin väliajoin (valittavissa 10min – 24 tuntia). Antureita on saatavilla integroituna tai ulkopuolisina halutuilla kaapeleiden pituuksilla.

Jokaiselle mitattavalle suureelle on mahdollista asettaa kaksi hälytysrajaa. Hälytykset näkyvät paikallisella näytöllä ja hälytystiedot lähetetään edelleen halutulle henkilölle joko sähköpostitse tai SMS-viestinä.

IoT antureissa on Li-on paristo (3.6V, AA koko), jonka käyttöikä vaihtelee 4 kuukaudesta 8 vuoteen riippuen lähetystiheydestä, kantamasta ja käyttölämpötilasta.

Radion kantama on avoimessa maastossa 50km ja kaupunkiympäristössä  3-5km. Voit tarkastaa Sigfox-verkon saatavuuden halutussa paikassa (ilmoittaa verkon saatavuuden sisä- ja ulkotiloissa sekä maanpinnan alapuolella olevissa tiloissa) oheisen linkin kautta: Sigfox coverage details

Lataa tuote-esite (pdf): Comet Sigfox IoT anturit

Sigfox-anturit betonivalu- ja porareikämittauksiin

Lämpötila kosteus Sigfox IoT | Timeless TechnologyComet W3811 Sigfox anturi käyttää lämpötilan ja kosteuden mittaamiseen ulkoista yhdistelmäanturia, jota on saatavilla eri kaapelipituuksilla (1m – 15m). Antureiden halkaisijat vaihtelevat anturityypin mukaaan:

  • Lämpötila-alue -10 … +60 °C: halkaisija 11.5mm tai 16mm
  • Lämpötila-alue -30 … +105 °C: halkaisija 18mm

Työmaalla työsketelevillä ei tarvitse olla internet-yhteyttä ja pilvipalvelua käytössä, koska mittaustulokset näkyvät anturin omassa näytössä. Mittaustulokset siirretään kuitenkin Sigfox-verkon kautta Comet Cloud -pilvipalveluun, josta tehdyt mittaustulokset voidaan tallentaa joko kuvana (png/jpeg), PDF-dokumenttina tai SVG vektorikuvana.

Comet W3811 laitteen suojaluokitus on IP65 ja yhdistelmäanturin IP30. Laitteen käyttölämpötila on -30 … +60 °C.

Mittaustulokset on mahdollista tallentaa myös tietokantaan erillisellä ohjelmistolla.

Esimerkki hintoja:

  • W3811: 159,00€ (sisältää 12 kk pilvipalvelun ja Sigfox verkkomaksun)
  • DIGIL/E-1 digitaalinen lämpötila/kosteusanturi 1m kaapelilla (-30 … +105 °C ja 0 … 100% RH): 95,00€ (lisäveloituksena saatavilla myös eri pituisilla kaapeleilla: 2, 5, 10 tai 15m)

Mikäli halutaan mitata samalla esimerkiksi rakennuskohteen lämpötilaa ja kosteutta, voidaan se toteuttaa integroiduilla antureilla:

  • W3810: 185,00€ (sisältää integroidut anturit sekä 12 kk pilvipalvelun ja Sigfox verkkomaksun)

Linkki tuotetietoihin sivuillamme: Comet System

Kerron mielelläni lisätietoja, joten ota yhteyttä!

Kari Ruhanen
+358449988238
kari.ruhanen@timeless.fi