Connect to Success

Saksalainen Vision Systems (VScom) on erikoistunut teollisuuselektroniikan, teollisuusautomaation ja teollisuustietoliikenteen tuotteiden suunnitteluun ja valmistamiseen.

Teollisuus VPN reitittimet tietoturvalliseen etähallintaan

VScom teollisuus VPN reitittimet

Teollisuus VPN reitittimien (VPNRouter) avulla on mahdollista toteuttaa oma yksityinen VPN sovellusverkko, jonka kautta voidaan hallita ja monitoroida turvallisesti etäreitittimiin kytkettyjä tuotantolaitteita, mittalaitteita tai tiedonkeruulaitteita. VPN-yhteyksien (SSL/TLS ja AES-256 pohjaisten) muodostaminen on helppoa ja nopeaa kehittyneellä konfigurointi-sovelluksen avulla.

Järjestelmän konfigurointi tehdään SimpleVPN sovelluksella. Keskusreititin (Server) muodostaa ja määrittelee kaikkien etäreitittimien (Clients) konfiguraatiot. Kaikki konfigurointi tapahtuu yhdessä paikassa ja konfiguroinnit voidaan siirtää etäreitittimiin USB-muistitikulla, konfigurointi-tiedostona tai LAN-kaapelin kautta. Keskusreititin sijaitsee tyypillisesti paikassa, josta käsin hallinnoidaan kaikki etäreitittimiä, joihin on kytketty tuotantolaitteet ja tiedonkeruulaitteet etähallintaa varten. Etäreitittimet ovat yhteydessä keskusreitittimeen joko LAN, WLAN tai 3G/4G yhteydellä.

VPNRouterin ohjelmisto pohjautuu standardiin OpenWRT:hen ja tarvittavat salausavaimet sekä sertifikaatit voidaan luoda jokaisessa laitteessa itsessään. Selainpohjaisen käyttöliittymän kautta voidaan helposti määritellä verkkoparametrit kuten DHCP, DNS, NTP, UPnP ja palomuuri sekä samoin myös lisätyt VPN etäpalvelut kuten ModBus/TCP for GPIO, sarjaportit ja CAN-väylä.

Teollisuus VPNRouter laitteet pohjautuvat olemassa oleviin kestäviin ja pienikokoisiin VScomin ARM-pohjaisiin DIN Rail teollisuustietokoneihin.  VPN reitittimet ovat vähävirtaisia, laajalla käyttölämpötila alueella (−20°C … +65°C) ja laajalla jännitesyötöllä (12 – 50VDC) varustettuja teollisuustietokoneita, jotka soveltuvat myös vaativiin käyttöympäristöihin. Laitteissa on runsaat liitynnät: 2-5 LAN-porttia, CAN Bus, RS232/422/485 portit, digital I/O, USB 2.0… Langattomina yhteyksinä on saatavilla joko WLAN tai 3G/4G.

Mallit:

  • VPNRouter Baltos iR 5221: 1 x SD slot, 5 x LAN, 2 x USB 2.0, 1 x USB/OTG, 2 x RS232/422/485, CAN Bus, I²C, Digital-I/O, DIN RAIL mountable, 1 x MiniPCI Express-Slot for 3G/4G-Modem, GPS etc.
  • VPNRouter Baltos iR 3220: 1 x SD slot, 3 x LAN, 2 x USB 2.0, 2 x RS232/422/485, I²C, Digital-I/O,  DIN RAIL mountable, 1 x MiniPCI Express-Slot for 3G/4G-Modem, GPS etc.
  • VPNRouter Baltos iR 2110: 1 x microSD slot, 2 x LAN, 1 x USB 2.0, 1 x RS232/422/485, DIN RAIL mountable

VScom uutiset ja tuotejulkistukset

Teollisuus VPN reitittimien avulla voidaan hallita ja monitoroida tietoturvallisesti etäällä olevia tuotantolaitteita tai tiedonkeruulaitteita.

16.3.2017
Teollisuus VPN reitittimien (VPNRouter) avulla on mahdollista toteuttaa oma yksityinen VPN sovellusverkko, jonka kautta voidaan hallita ja monitoroida turvallisesti etäreitittimiin...
Lue lisää

Pienet sulautetut Linux-pohjaiset ready-to-run teollisuustietokoneet tiedonkeruu- ja automaatiosovelluksiin.

31.10.2016
VScom Linux ARM RISC sulautetut teollisuustietokoneet. RISC-pohjaiset Baltos sulautetut tietokoneet ovat teollisuuskäyttöön suunniteltuja "ready-to-run" tyyppisiä ja kooltaan pieniä tietokoneita, joita...
Lue lisää

Teollinen Internet (IoT): Vanhojen työstökoneiden työasemien korvaaminen sarjaporttipalvelimilla ja liittäminen yrityksen lähiverkkoon mahdollistaa keskitetyn työstöohjelmien tiedonsiirron.

1.9.2016
Vanhojen työstökoneiden työasemien korvaaminen sarjaporttipalvelimilla Suurin osa Suomessa käytössä olevista työstökoneista ei ole yhteydessä lähiverkkoon, jolloin työstöohjelmat pitää ladata työstökoneeseen...
Lue lisää