Timeless Technology
Industrial Ethernet and Test & Measurement

Langattomat dataloggerit

Sensorist tuotteet | Timeless Technology

Langattomat  dataloggerit lämpötilan, kosteuden, CO2-pitoisuuden ja ilmanpaineen mittaamiseen.

Tanskalaisen valmistajan langattomia Sensorist PRO dataloggereita käytetään tyypillisesti lämpötilan ja kosteuden mittaamiseen apteekeissa, laboratorioissa, ravintoloissa, toimistoissa ja varastoissa. Tarvittaessa voidaan mitata myös kohteiden CO2-pitoisuutta ja ilmanpainetta erillisellä anturilla.

Mittaustulokset eri mittauspisteistä kerätään automaattisesti pilvipalveluun ja käyttäjä voi seurata reaaliajassa mittauksia tai tutkia tehtyjä jo mittaustuloksia halutulla aikavälillä joko web-käyttöliittymän tai Android/iOS sovelluksen kautta. Näin mittausdatan ja tulosten arkistoinnin tarve häviää kokonaan Sensorist PRO:n myötä, sillä kaikki data varastoidaan automaattisesti verkkoon, missä sitä voidaan tarkastella ja raportteja printata aina tarvittaessa. Mikäli mittauspisteille on lisäksi määritelty esimerkiksi lämpötilan ja/tai kosteuden ala/ylärajat, lähettää pilvipalvelu automaattisesti joko sähköpostiviestin ja/tai “PUSH” mobiiliviestin halutuille henkilöille, mikäli tehty mittaus on asetettujen rajojen ulkopuolella.

Sensorist PRO tuotteet ovat EN 12830 hyväksyttyjä, jolloin niitä voidaan käyttää esimerkiksi omavalvontaan apteekeissa, ammattikeittiöissä, elintarvikkeiden kylmäsäilytystiloissa tai tuoretuotteiden myyntitiskeissä. Lisäksi Sensorist-ratkaisua voidaan käyttää kylmäkuljetusten (tuoretuotteet, elintarvikkeet, ateriat…) lämpötilan valvontaan, jolloin dataloggeri(t) asennetaan auton rahtitilaan ja matkan päätyttyä dataloggeri(t) purkavat automaattisesti matkan aikana tehdyt mittaukset keskittimen kautta pilvipalveluun seurantaa ja tallennusta varten. Dataloggerissa on tallennusmuistia ajon aikaisten mittausten tallennusta varten; kuljetusmatkan kesto voi olla max. 70 tuntia.

Mikäli halutaan mitata esimerkiksi ravintolassa tarjottavien ruokien lämpötiloja, saadaan mitattavan kohteen lämpötila heti näkyviin älypuhelimeen käyttämällä dataloggeriin kytkettävää ulkoista lämpötila-anturia. Anturi asetetaan mitattavaan kohteeseen ja painetaan dataloggerissa olevaa painiketta, jolloin 3-5 sek kuluttua mittaustulos on näkyvissä älypuhelimessa. Ja mittaustieto tallentuu tietenkin myös pilvipalveluun.

Sensorist PRO mittausverkko

Sensorist PRO langattomat dataloggerit | Timeless Technology

Sensorist PRO mittausverkko koostuu keskittimistä ja niihin langattomasti kytkettävistä dataloggereista. Dataloggereissa on sisäiset lämpötila ja kosteusanturit, jonka lisäksi niihin voidaan kytkeä myös ulkoisia antureita. Kukin dataloggeri lähettää tehdyt mittaustulokset halutulla mittausvälillä keskittimelle ja keskitin välittää ne edelleen pilvipalveluun. Keskitin voidaan kytkeä jo olemassa olevaan reitittimeen tai suoraan LAN-pistorasiaan sen mukana tulevalla RJ45-kaapelilla.

Tiedonsiirto keskittimien ja dataloggereiden välillä tapahtuu veloituksettomalla ISM-taajuudella (868 MHz) ja näköetäisyys-kantama on 800 metriä (rakennusten sisällä n. 100m). Keskitin liikennöi internettiin ainoastaan ulospäin (outbound) eli useimmissa tapauksissa ei ole tarvetta muuttaa yrityksen tietoverkon palomuuri-asetuksia.

Mittausverkon paikallista kattavuutta voidaan kasvattaa ns. master-slave periaatteella, jolloin yksi keskitin toimii master-yksikkönä ja muut keskittimet slave-yksikköinä. Mittausverkkoon kuuluvat dataloggerit valitsevat tällöin itsenäisesti sen keskittimen, johon on paras langaton yhteys.

 • koko: 80 mm x 80 mm x 25 mm
 • käyttölämpötila-alue: -10 °C … 40 °C
 • tallennusmuisti: 1024 mittausta
 • multi gateway tuki
 • max. määrä dataloggereita: 100 kpl
 • koko: 99 mm x 50 mm x 21 mm
 • lämpötilan mittaustarkkuus: -10 °C … 85 °C /  ±0.4 °C ja -40 °C … -10 °C  / ±0.8 °C.
 • kosteuden mittaustarkkuus: 0 % … 80 %/ ±3 % ja 80 % … 100 %/ ±5 %
 • 2x AAA paristot (noin yhden vuoden käyttöaika)
 • mittausväli: 1 – 180 minuuttia (standardi mittausväli 15 min)
 • tallennusmuisti: 70+ tuntia

Kytketään dataloggeriin (1 kpl per dataloggeri)

 • Ulkoinen lämpötila-anturi: -30 °C … 65 °C
 • Ulkoinen pullo lämpötila-anturi: -30 °C … 65 °C
 • CO2 anturi:
  • mittausalue: 400 – 2000 ppm
  • mittaustarkkuus: ±50 ppm +/- 3%
 • Ilmanpaine anturi:
  • mittausalue: 500 – 1100 hPA
  • mittaustarkkuus: ±1 hPA
 • Adapteri PT100/1000 antureille
 • Ovi ja ikkuna anturi
 • Vuotovahti anturi

PS: Kun kytketään esim. jääkaapin sisällä käytettävä ulkoinen lämpötila-anturi dataloggeriin, dataloggeri mittaa edelleenkin ympäristön lämpötilaa ja kosteutta, mutta lisäksi se mittaa jääkaapin sisäistä lämpötilaa.

Halutulla aikavälillä suoritettavaa dataloggerereiden lämpötila- ja kosteusmittausten kalibrointia varten Sensorist-pilvipalvelussa on erillinen kalibrointi-osio. Osiossa syötetään kullekin dataloggerille max. kolmen kalibrointipisteen arvot (dataloggerin antama lukema ja referenssilaitteen antama lukema tiettynä hetkenä), jonka jälkeen pilvipalvelu tallettaa ja näyttää mittaustulokset automaattisesti kalibrointikorjattuna.

Kalibrointi vaatii periaatteessa kalibroitavan dataloggerin sijoittamista stabiiliin mittausympäristöön referenssi-mittalaitteen kanssa, jonka jälkeen sekä dataloggerin ja mittalaitteen mittaustulokset tallennetaan. Asiakas voi lähettää dataloggerit haluamaansa laboratorioon tai kalibrointi-palveluja tarjoavaan yritykseen kalibrointia varten. Tai käyttää yksinkertaistettua menetelmää, jossa asennuskohteessa mitataan erillisellä kalibroidulla mittauslaitteella lämpötila- ja kosteusarvot sekä syötetään saadut mittauspisteiden arvot dataloggereille Sensorist-pilvipalveluun.

Laitelistauksessa näkyy erillinen merkintä niissä dataloggereissa, jotka on kalibroitu. Pilvipalvelu myös muistuttaa automaattisesti kalibroinnista, mikäli palveluun on syötetty haluttu kalibrointi-väli. Kalibrointi-osio on erikseen veloitettava palvelu.

Huom! Asiakkaan on mahdollista tilata Sensorist PRO dataloggerit kalibroituina, jolloin jokainen toimitettava dataloggeri kalibroidaan erikseen ja kunkin dataloggerin mukaan tulee erillinen sertifiointi-todistus. Normaalitoimituksissa dataloggereiden kalibrointi on tehty tuotantoerä-kohtaisesti, ei yksittäin kalibroituna.

Lataa speksit: Sensorist PRO dataloggereiden tarkkuus ja kalibrointi

Sensorist PRO ohjelmisto – my.sensorist.com

Sensorist PRO ohjelmistoa voidaan käyttää tietokoneella web-käyttöliittymän kautta tai älypuhelimelle asennettavalla Android tai Apple iOS sovelluksella. Web-käyttöliittymän kautta hallitaan käyttäjätietoja (pääkäyttäjä ja muut käyttäjät), laitetietoja (selkeät nimet keskittimille ja dataloggereille, laitteiden ryhmittely…) ja kenelle hälytykset menevät (sähköposti tai ”push” viestit älypuhelimeen).

Käyttöliittymän avulla saa selkeän ja informatiivisen kuvan mittausverkkoon kuuluvista dataloggereista ja sen hetkisistä mittaustuloksista joko lukuina tai graafisena. Analysointia varten voidaan määritellä haluttu aikaväli ja tutkia mittaustuloksia dataloggeri-kohtaisesti esim. min ja max arvot ja keskiarvo. Mittaustulokset voi myös ladata CSV-tiedostona Excel-käyttöä varten. Mittaustulokset ovat tallennettuina pilvipalveluun koko sopimuskauden ajan. Haluttaessa tulostaa raportteja, tarvitsee käyttäjän vain valita haluttu aikaväli, jolloin ohjelmisto muodostaa raportin koko mittausverkosta ja sen tuloksista.

Haluttaessa voidaan Sensorist PRO mittausverkko integroida olemassa olevaan yrityksen sovellukseen API-rajapinnan kautta, linkki: REST API documentation. “Branded Web Portal” -optio mahdollistaa taasen käyttöliittymän muokkaamisen halutuilla väreillä ja yrityksen omalla logolla sekä omalla URL-osoitteella (yritys.sensorist.com).

Lue blogi-kirjoitus: Lämpötilan valvonnan automatisointi apteekissa, laboratoriossa ja lääkevarastossa.

PS: Sensorist nimettiin tammikuussa “World Food Innovation Awards 2018” tapahtumassa nimikkeellä: “Best Technology Innovation”.

 1. Kytke keskitin reitittimeen tai LAN-pistorasiaan mukana tulevalla RJ45-kaapelilla. Liitä laite sähköverkkoon.
 2. Poista dataloggerin takaosassa oleva suojaliuska vetämällä, jolloin paristot otetaan käyttöön.
 3. Parita dataloggeri ja keskitin painamalla ensin keskittimen painonappia ja sen jälkeen dataloggerin painonappia. Toista sama kaikkien dataloggereiden kanssa.
 4. Rekisteröidy osoitteessa my.sensorist.com ja syötä keskittimen sarjanumero.
 5. Nimeä keskitin ja dataloggerit.
 6. Nyt asennus on valmis ja voit katsoa sekä analysoida mittaustuloksia.
 7. Lataa Android tai Apple iOS sovellus älypuhelimellesi.

Esimerkiksi 36 kuukauden palvelusopimus sisältäen laitteet, pilvipalvelun ja älypuhelin sovellukset:

 • Sensorist PRO keskitin a’ 265,00€
 • Sensorist PRO lämpötila ja kosteus dataloggeri a’ 225,00€

Myös muita hinnoittelumalleja  saatavilla. Ole hyvä ja ota meihin yhteyttä!

Lähetä sähköposti: info@timeless.fi

Soita: +358 44 9988 238