VScom teollisuus VPN reitittimet

Teollisuus VPN reitittimien avulla voidaan hallita ja monitoroida tietoturvallisesti etäällä olevia tuotantolaitteita tai tiedonkeruulaitteita.

Teollisuus VPN reitittimien (VPNRouter) avulla on mahdollista toteuttaa oma yksityinen VPN sovellusverkko, jonka kautta voidaan hallita ja monitoroida turvallisesti etäreitittimiin kytkettyjä tuotantolaitteita, mittalaitteita tai tiedonkeruulaitteita. VPN-yhteyksien (SSL/TLS ja AES-256 pohjaisten) muodostaminen on helppoa ja nopeaa kehittyneellä konfigurointi-sovelluksen avulla.

Järjestelmän konfigurointi tehdään SimpleVPN sovelluksella. Keskusreititin (Server) muodostaa ja määrittelee kaikkien etäreitittimien (Clients) konfiguraatiot. Kaikki konfigurointi tapahtuu yhdessä paikassa ja konfiguroinnit voidaan siirtää etäreitittimiin USB-muistitikulla, konfigurointi-tiedostona tai LAN-kaapelin kautta. Keskusreititin sijaitsee tyypillisesti paikassa, josta käsin hallinnoidaan kaikki etäreitittimiä, joihin on kytketty tuotantolaitteet ja tiedonkeruulaitteet etähallintaa varten. Etäreitittimet ovat yhteydessä keskusreitittimeen joko LAN, WLAN tai 3G/4G yhteydellä.

VPNRouterin ohjelmisto pohjautuu standardiin OpenWRT:hen ja tarvittavat salausavaimet sekä sertifikaatit voidaan luoda jokaisessa laitteessa itsessään. Selainpohjaisen käyttöliittymän kautta voidaan helposti määritellä verkkoparametrit kuten DHCP, DNS, NTP, UPnP ja palomuuri sekä samoin myös lisätyt VPN etäpalvelut kuten ModBus/TCP for GPIO, sarjaportit ja CAN-väylä.

Teollisuus VPNRouter laitteet pohjautuvat olemassa oleviin kestäviin ja pienikokoisiin VScomin ARM-pohjaisiin DIN Rail teollisuustietokoneihin.  VPN reitittimet ovat vähävirtaisia, laajalla käyttölämpötila alueella (−20°C … +65°C) ja laajalla jännitesyötöllä (12 – 50VDC) varustettuja teollisuustietokoneita, jotka soveltuvat myös vaativiin käyttöympäristöihin. Laitteissa on runsaat liitynnät: 2-5 LAN-porttia, CAN Bus, RS232/422/485 portit, digital I/O, USB 2.0… Langattomina yhteyksinä on saatavilla joko WLAN tai 3G/4G.

Mallit:

  • VPNRouter Baltos iR 5221: 1 x SD slot, 5 x LAN, 2 x USB 2.0, 1 x USB/OTG, 2 x RS232/422/485, CAN Bus, I²C, Digital-I/O, DIN RAIL mountable, 1 x MiniPCI Express-Slot for 3G/4G-Modem, GPS etc.
  • VPNRouter Baltos iR 3220: 1 x SD slot, 3 x LAN, 2 x USB 2.0, 2 x RS232/422/485, I²C, Digital-I/O,  DIN RAIL mountable, 1 x MiniPCI Express-Slot for 3G/4G-Modem, GPS etc.
  • VPNRouter Baltos iR 2110: 1 x microSD slot, 2 x LAN, 1 x USB 2.0, 1 x RS232/422/485, DIN RAIL mountable

Linkki tuotetietoihin valmistajan sivuilla: VPNRouter

Saksalainen Vision Systems (VScom) on erikoistunut teollisuuselektroniikan, teollisuusautomaation ja teollisuustietoliikenteen tuotteiden suunnitteluun ja valmistamiseen. Linkki VScom tuotteisiin sivuillamme: VScom

Kerron mielelläni lisätietoja, joten ota yhteyttä!

Kari Ruhanen

+358449988238
kari.ruhanen@timeless.fi

Pienet sulautetut Linux-pohjaiset ready-to-run teollisuustietokoneet tiedonkeruu- ja automaatiosovelluksiin.

Pienet sulautetut Linux-pohjaiset ready-to-run teollisuustietokoneet tiedonkeruu- ja automaatiosovelluksiin.

VScom Linux ARM RISC sulautetut teollisuustietokoneet.

RISC-pohjaiset Baltos sulautetut tietokoneet ovat teollisuuskäyttöön suunniteltuja ”ready-to-run” tyyppisiä ja kooltaan pieniä tietokoneita, joita käytetään tyypillisesti teollisuuden tiedonkeruu- ja automaatiosovelluksissa.

Baltos OnRISC teollisuustietokoneet pohjautuvat tehokkaisiin ARM-prosessoreihin ja ne toimitetaan täydellä DEBIAN GNU/Linux käyttöjärjestelmällä. Laitteissa on runsaat liitännät (RS232/422/485, digital I/O, I²C, CAN Bus, USB…), joten niitä voidaan käyttää monissa sovelluksissa kerämään tietoa ja ohjaamaan eri laitteita. Tietoliikenneyhteyksinä toimivat mallista riippuen LAN, WLAN ja/tai 3G.

Perusominaisuudet kaikissa Baltos-malleissa: Sitara AM3352 Cortex-A8 @ 600MHz, 256MB DDR3, 256MB NAND Flash ja Debian GNU/Linux Kernel 3.18.

Mallit:

  • Baltos iR 5221: 1 x SD slot, 5 x LAN, 2 x USB 2.0, 1 x USB/OTG, 2 x RS232/422/485, CAN Bus, I²C, Digital-I/O, DIN RAIL mountable, 1 x MiniPCI Express-Slot for 3G/4G-Modem, GPS etc.
  • Baltos iR 3220: 1 x SD slot, 3 x LAN, 2 x USB 2.0, 2 x RS232/422/485, I²C, Digital-I/O,  DIN RAIL mountable, 1 x MiniPCI Express-Slot for 3G/4G-Modem, GPS etc.
  • Baltos iR 2110: 1 x microSD slot, 2 x LAN, 1 x USB 2.0, 1 x RS232/422/485, DIN RAIL mountable
  • Baltos 1080: 1 x microSD slot, 1 x Gigabit Ethernet, WLAN Option, 8 x RS232, 16 x Digital-I/O, 19″ mountable

Linkki tuotetietoihin: VScom

Kerron mielelläni lisätietoja, joten ota yhteyttä!

Kari Ruhanen

+358449988238
kari.ruhanen@timeless.fi

CNC työstökone modernisointi sarjalaitepalvelimella

Teollinen Internet (IoT): Vanhojen työstökoneiden työasemien korvaaminen sarjaporttipalvelimilla ja liittäminen yrityksen lähiverkkoon mahdollistaa keskitetyn työstöohjelmien tiedonsiirron.

Vanhojen työstökoneiden työasemien korvaaminen sarjaporttipalvelimilla

Suurin osa Suomessa käytössä olevista työstökoneista ei ole yhteydessä lähiverkkoon, jolloin työstöohjelmat pitää ladata työstökoneeseen hallissa olevien paikallisten tietokoneiden kautta. Kytkemällä työstökoneet VScom NetCom+ -sarjaporttipalvelimeen, voidaan luopua halli-PC:stä ja ladata keskitetysti työstöohjelmat kiinteän LAN-yhteyden tai langattoman WLAN-yhteyden kautta työstökoneille. Sarjaporttipalvelimen asentaminen ei edellytä työstökoneeseen ohjelmistomuutoksia (lukuun ottamatta parametrointia).

Saksalaisen VScom NetCom+ -tuotteet ovat tietoturvallisia sarjaporttipalvelimia, joita löytyy eri porttimäärillä (1 – 8 kpl), eri sarjaporttiliitynnällä (RS232, RS422 tai RS485) ja tiedonsiirto-yhteytenä voi olla LAN, WLAN tai 3G-mobiiliyhteys.

Timeless Technology, joka toimii VS Vision Systems GmbH (VScom) virallisena maahantuojana, tekee yhteistyötä kotimaisen asiantuntijayrityksen, IGUSystem, kanssa työstökoneiden liittämisessä yrityksen lähiverkkoon.

IGUSystem palvelut:

Tuotantolaitteiden automaattisten tiedonkeruujärjestelmien (ADC) ja tiedonsiirtojärjestelmien (DNC) muutostyöt, varaosat ja järjestelmien uudelleenkytkentä ja tiedonkeruun logiikkamuutokset. DNC tiedonsiirtolinkit NC-ohjelmien siirtoon 17 vuoden kokemuksella yli 3000 CNC koneeseen. DncTabView ja DncWinView ohjelmat älylaitteille ja PC:lle NC-ohjelmien ja niiden lisätietojen hallintaan. IGULink ohjelmat tuotantoseisokkien välittömään havainnointiin sekä konetilojen seurantaan, analysointiin ja datan tuottamiseen räätälöidylle pilvipalvelulle ja IguADC sovellukselle. Markkinoiden tuoreimmat tiedonkeruuliitännät mukaan lukien MTConnect.

Voit tutustua IGUSystemin tuotteisiin ja palveluihin tarkemmin osoitteessa: www.igusystem.fi. Yhteyshenkilönä IGUSystemillä on Jouni Myllys: jouni.myllys@igusystem.fi.

Linkki tuotetietoihin valmistajan sivuilla: VScom NetCom+ sarjaporttipalvelimet

VS Vision Systems GmbH (VScom) on saksalainen valmistaja, joka erikoistunut teollisuuselektroniikkaan, teollisuusautomaation ja teollisuustietoliikenteeseen.

Kerron mielelläni lisätietoja, joten ota yhteyttä!

Kari Ruhanen
044 – 9988 238
kari.ruhanen@timeless.fi